Hayırlı cumalar. İyi haftasonları şimdiden:) Çok güzel çok tatlı bir tarifi vermek istiyorum. O kadar uzun zamandır denemek istiyordum ki bu tarifi sonunda kısmet oldu:) Sonucu da güzel oldu. Bu tarifi Hünerli Bayanların Videolu Anlatımına bakarak yaptım. Ve sonuç gerçekten güzel oldu. Üst kremasını biraz değiştirdim. Bir dahakine tamamen farklı bir şekilde çikolata sosunu yapacağım. Ama hamuru ve iç kreması için sonuç süper. İç kreması zaten benim sürekli pastalarımda kullandığım krema tarifim.
Malzemeler;
Hamuru için;
- 1,5 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- Yarım çay kaşığı şeker
- Yarım çay kaşığı tuz
- 100 gram margarin
- 6 adet orta boy yumurta
- 3 su bardağı süt
- 2 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı un
- 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 2 adet yumurtanın sarısı
- 1 paket vanilya
Çikolata sos için;
- 1,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 3 paket bitter çikolata
Yapılışı;
- Öncelikle hamuru için suyu ocağa alıp kaynatın.
- Kaynamaya başlayınca içine 100 gram margarini ilave edin ve karıştırın.
- Eriyince içine tuzunu ve şekerini ekleyip unu ilave edin.
- Unu ekledikten sonra hemen ocağı kısıp hızlıca 30 saniye kadar unun kokusu gitsin diye çırpın. Yanmamasına dikkat edin.
- Soğuması için kenara alın.
- Hazırladığınız bu karışım soğuk-ılık olduktan sonra sıra ile yumurtaları ilave etmeye başlayın.
- İlk yumurtayı ekleyip mikser ile çırpın ve mikser dönmekte zorlanınca ikinci yumurtayı ilave edin.
- Sıra ile bu işlemi, hamur akışkan bir hal alıncaya kadar devam edin.
- O yüzden tam bir yumurta sayısı vermek zor. Yumurtanın büyüklüğüne göre, akışkan bir hamur elde etmekte sayı değişebiliyor. Ondan dolayı yumurtaları teker teker eklemeniz çok önemli. Büyük yumurtalarda 4 adedi de yeterli olabiliyor.
- Yoğun akıcı bir hamur elde ettikten sonra hamurunuzu iyice soğuması için buzdolabına kaldırın ve 30- 45 dakika kadar bekletin.
- Hamur soğurken kremasını hazırlamaya başlayın.
- Krema için gerekli tüm malzemeleri vanilya hariç tencereye koyun ve koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
- Yoğunlaşınca ocaktan alıp içine vanilyayı da ilave edin ve çırpın.
- Soğuması için kenara alın.
- Çikolata sosu için çikolatalar hariç tüm malzemeleri tencereye koyup karıştırarak pişirin.
- Sos kıvamını alınca ocağı kapatıp parçaladığınız çikolataları ilave edin ve karıştırarak sosun sıcaklığında eritin.
- Bu arada soğuyan hamurunuzu buzdolabından alıp iki çay kaşığı veya sıkma torbası ile aralıklı olarak dizin.
- Fırını önceden 200 dereceye getirip ısıtın.
- Tepsiye dizdiğiniz hamurları ilk 20 dakika 200 derecede, ikinci 20 dakika 160 derecede pişirin, son 20 dakikada fırını kapatıp bekletin. Pişerken zaten hamurlarınız şişip yuvarlak şeklini alacaktır.
- İkinci tepsiniz içinde aynı işlemleri yapın.
- Pişen hamurlarınızı ortadan ikiye kesip içlerine bir tatlı kaşığı yardımı ile kremayı sürün.
- Üzerlerine çikolata sosunu döküp servis yapın.
- Dilerseniz hazırladığınız hamurları streçleyip içlerine krema koymadan buzdolabında 2 gün bekletebilir, misafiriniz geleceği zaman içlerini doldurup çikolata sosunu dökebilirsiniz. Böylece yumuşamamış olur.
Afiyet olsun...
24 yorum:
Çok severim ama hiç yapmadım. Ellerine sağlık canım.
canımcığımm
ellerine sağlık olsun:)
çok güzel görünüyor..
mutfağa ilk adım atışım profiterolle oldu:)
bende yeri çok ayrıdır:)
öpüyorumm:)
Gerçekten çok albenili gözüküyor :)
Tadınıda biliyorum zaten. :)
Afiyetler olsun.
Sevgilerimle canım.
tümaycım nefis olmuş resimlerden belli:) ben her zaman yapmam çünkü bana çok zahmetli gelir :)
sevgiler..
Sana da hayırlı cumalar Tümaycığım :)
Ve sağlıklı mutlu haftasonları :)
Profiterol çok güzel olmuş besbelli :)
Üzerindeki çikolata sos bile ayrı güzel,ellerine sağlık..
Afiyet olsun canım..
sevglerimle.
en sevdiğim tatlıdır kendisi :)nefis görünüyor,ellerinize sağlık...
harika bir tatlı arkadaşım.görüntüde süper.ellerine sağlık canım.öpüyorum.
Prafiterole ba-yı-lı-yo-rum... Sana gelsem varmı bir tabak :) ellerine sağlık canım...Sevgiler. Aslında bende birinden almıştım profiterol kremasını kremşanti ile yapıyordun bunu da denemem lazım aynımı merak ettim. Öpüyorum canım.
Nefis bir görüntü canım. Ellerine sağlık
Bende kendim geliştirdiğim krema ile yapıyorum. Nefis ve çok hafif oluyor
Sevgilerimle
Ellerine sağlık canım harika olmuş.Eşimin en sevdiği tatlı ben de sık sık yapmaya çalışırım.Sevgiler canım...
harika görünüyor.ellerine sağlık.bu benim de bu güne kadar cesaret edemediğim bir tarif...
of ne güzel olmuş ellerine sağlık Tümay çok severim benim yerime de ye olur mu:))
ama şimdi, şimdi istiyorum bunu ben bu saatte ,Tümayım yaptın yine yapacağını ellerine sağlık nefis ;)
ÇOK SEVİYORUM AMA ÇOK ZAHMETLİ GELİYOR BANA BİRAZ ÜŞENİYORUM GALİBA:)
SEVGİLERİMLE...
çok nefis görünüyor ekrana yapıştım resmen.Ellerine sağlık...
canım benim ellerine sağlık enfes olmuş sen yaparsında güzel olmazmı hiç afiyet bal olsun
şekercim
kocaman sevgiler
Tadı ayrı görüntüsü ayrı güzel :)))
Ellerine sağlık tümaycığım...
bir ara ben de dadanmıştım! özellikle sevdiğim choux choux (şu şu) dedikleri o profiterol toplarını yapmak! aslında mızıkçılık edip hep profiterole dönerim asıl hedefim hep croque-en-bouche yapmaktır! kule gibi fransız tatlısı:) mızıkçılık edince de gidip pastaneden ballı pasta alırım olur biter:)nefis duruyor ellerine sağlık!
Tümaycım ellerine sağlık aslında çok korkutuv-cu bir tarif gibi algılanıyor ama tadını düşününce değer doğrusu ben de yapmıştım bir kez
çikolatası bol bi profiterol tarifi bulduğumu sevindim açıkçası, o çikolatalı sos nası iştah acıcı görünüyor, cesaretimi topladığımda denemem lazım :)
ellerinze sağlık arkdasım.çok güsel olmuş..
harika görünüyor tümaycım tebrik ederim eline sağlık başarılı bir sonuç elde etmişsin. sevgiler.
Canım ellerine sağlık görüntüsü harika bir ara ne çok yapardım :)
süper gözüküyor. ben ilk yaptığımda tamamen hüsrana uğramıştım ama sonralarda geliştirdim tabi :) :)
Fakat şimdilerde çocuklardan fırsat bulup yapamıyor hazırıda hiç hoş olmuyo. Hafta sonu yapmayı düşünüyorum inş :) :)
Yorum Gönder