

Malzemeler;
- 1 adet kuru soğan
 - 2 adet sivri biber
 - 3 adet domates
 - 1 çorba kaşığı domates salçası
 - Yarım demet maydanoz
 - 2 su bardağı pilavlık bulgur
 - 3 su bardağı sıcak su
 - Sıvıyağ
 - Tuz
 - Karabiber
 - Kimyon
 
Yapılışı;
- Soğanları yemeklik doğrayıp 2-3 yemek kaşığı sıvıyağda saydamlaşana kadar pişirin.
 - İnce ince doğradığınız sivri biberleri de ekleyip 1-2 dakika daha pişirin.
 - Yıkayıp süzdüğünüz bulgurları da tencereye ilave edip 2-3 dakika daha pişirin.
 - Bu arada domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Tencereye ekleyin.
 - Maydanozları yıkayıp ince ince doğrayın.
 - Salçayı bir kasede az bir miktar suda sulandırın.
 - Tüm bu hazırladığınız malzemeleri de tencereye ilave edin ve karıştırın.
 - Sıcak suyu ekleyip, tuzunu, karabiberini, isteğinize bağlı olarak da 1 tatlı kaşığı kimyonu (çok şişkinlik yapmasın istiyorsanız) ilave edip tencerenizin kapatığını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
 - Arada bir tencereyi sallayarak suyunu çekip çekmediğini kontrol edin.
 - Suyunu çektikten sonra ocaktan alın ve üzerine kağıt havlu kapatıp 10-15 dakika dinlendirin.
 - Dinlendirdikten sonra kağıt havluyu atıp tahta kaşıkla karıştırıp havalandırın.
 
NOT: Pilavlarda ölçüm 1'e 1,5'tur. Bu tariftede de olduğu gibi 2 su bardağı pilavlık bulgur için 3 su bardağı sıcak su yeterlidir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder