İşlerimin yoğunluğu arttıkça tarif yazmaya vakit bulmakta zorlanıyorum:) Bir sürü tarifim birikti ama hepsini yazmak için bir de zamana ihtiyacım var:) Pirinç pilavını evde çok fazla yapmamama rağmen çok severim. Sağlık açısından sıklıkla bulgur pilavı yaparım ama yine de bence pirinç pilavının yerini tutmuyor:) Tarifim aslında daha önce verdiğim pilav tarifimden ufak değişikliklere sahip.
Malzemeler;
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı tereyağı ve ayçiçek yağı
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı;
- Pirinçleri içi su dolu bir kapta yaklaşık 25-30 dakika kadar bekletin.
- İyice yıkadıktan sonra yağlarınızı eritttiğiniz pilav tenceresine ekleyip bir kaç dakika kavurun.
- Tuzunu ve karabiberini ilave edin.
- 3 su bardağı sıcak suyu da ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişmeye bırakın.
- Suyunu çektiği zaman zaten önceden haşlanmış olan nohutlarınızı ilave edip tencerenin altını kapatın.
- Tencerenin ağzına kağıt havlu kapatıp, 10 dakika kadar demlemeye bırakın.
- Servisten önce tahta kaşıkla iyice harmanlayın.
Afiyet olsun...
6 yorum:
nohutlusunu o kadar çok severimki.ellerine sağlık canım
Nohutlu pilavı oğlum çok sever ben de uzun zamandan beri yapmamıştım iyi ki aklıma getirdim yapayım oğluşa yesin zuzum......
Bu arada oğluşu 23 yaşında :)))
Ellerine sağlık canım kar gibi tane tane nefis görünüyor..........
ellerine sağlık canım nefis bir pilav olmuş ,
Eline sağlık Tümaycığım bende bulgur pilavı hastasıyım ama prenses pirinç pilavını seviyor. Sevgiler...
Bazen sokakta yapılan nohut pilavın kokusunu duru içime çekerim Allahım nasıl lezzetlidir onlar. ne yaparlar ne ederler bilmem ama ben Nohutlu pilavı çok severim. Eline sağlık canım. nefis . Hayırlı Cumalar
Ellerine sağlık görüntüsü süper.Ben pek yapmam nohutlu pilav neden acaba?? düşünmem lazımm :)
Yorum Gönder