Malzemeler;
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet sivri biber
- 3 adet domates
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- Yarım demet maydanoz
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 3 su bardağı sıcak su
- Sıvıyağ
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
Yapılışı;
- Soğanları yemeklik doğrayıp 2-3 yemek kaşığı sıvıyağda saydamlaşana kadar pişirin.
- İnce ince doğradığınız sivri biberleri de ekleyip 1-2 dakika daha pişirin.
- Yıkayıp süzdüğünüz bulgurları da tencereye ilave edip 2-3 dakika daha pişirin.
- Bu arada domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Tencereye ekleyin.
- Maydanozları yıkayıp ince ince doğrayın.
- Salçayı bir kasede az bir miktar suda sulandırın.
- Tüm bu hazırladığınız malzemeleri de tencereye ilave edin ve karıştırın.
- Sıcak suyu ekleyip, tuzunu, karabiberini, isteğinize bağlı olarak da 1 tatlı kaşığı kimyonu (çok şişkinlik yapmasın istiyorsanız) ilave edip tencerenizin kapatığını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Arada bir tencereyi sallayarak suyunu çekip çekmediğini kontrol edin.
- Suyunu çektikten sonra ocaktan alın ve üzerine kağıt havlu kapatıp 10-15 dakika dinlendirin.
- Dinlendirdikten sonra kağıt havluyu atıp tahta kaşıkla karıştırıp havalandırın.
NOT: Pilavlarda ölçüm 1'e 1,5'tur. Bu tariftede de olduğu gibi 2 su bardağı pilavlık bulgur için 3 su bardağı sıcak su yeterlidir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder