2 Nisan 2010 Cuma

DOMATESLİ BULGUR PİLAVI





Malzemeler;
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 3 adet domates
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Yapılışı;

  • Soğanları yemeklik doğrayıp 2-3 yemek kaşığı sıvıyağda saydamlaşana kadar pişirin.
  • İnce ince doğradığınız sivri biberleri de ekleyip 1-2 dakika daha pişirin.
  • Yıkayıp süzdüğünüz bulgurları da tencereye ilave edip 2-3 dakika daha pişirin.
  • Bu arada domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Tencereye ekleyin.
  • Maydanozları yıkayıp ince ince doğrayın.
  • Salçayı bir kasede az bir miktar suda sulandırın.
  • Tüm bu hazırladığınız malzemeleri de tencereye ilave edin ve karıştırın.
  • Sıcak suyu ekleyip, tuzunu, karabiberini, isteğinize bağlı olarak da 1 tatlı kaşığı kimyonu (çok şişkinlik yapmasın istiyorsanız) ilave edip tencerenizin kapatığını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Arada bir tencereyi sallayarak suyunu çekip çekmediğini kontrol edin.
  • Suyunu çektikten sonra ocaktan alın ve üzerine kağıt havlu kapatıp 10-15 dakika dinlendirin.
  • Dinlendirdikten sonra kağıt havluyu atıp tahta kaşıkla karıştırıp havalandırın.

NOT: Pilavlarda ölçüm 1'e 1,5'tur. Bu tariftede de olduğu gibi 2 su bardağı pilavlık bulgur için 3 su bardağı sıcak su yeterlidir.



Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyTümayın Mutfağı ©2010 All rights reserved.