Yine pratik bir tarif. Bizim evde kayısı kompostosu yapıldı mı anlayınki Ramazan ayı geldi:) Özellikle sahurumuzun değişmez içeceğidir. Hem sıvı, hem şeker ihtiyacımızı karşılar hem de sindirimi kolaylaştırır. Bu sene sadece komposto olarak kaselere koyarak değil bardağa koyup meyve suyu olarak da içmeye başladık. Ramazan sonuna kadar eksik olmaz soframızda:)
Bu arada tüm geçmiş olsun diyen herkese çok teşekkür ediyorum. Ancak sanırım artık halsizliğim artıyor. Birkaç gün ara verebilirim.
Malzemeler;
- Yarım paket kuru kayısı
- Yarım su bardağı toz şeker
- 5 su bardağı su
Yapılışı;
- Suyunuzu koyduğunuz tencerenize kayısıları ve şekeri de ekleyip, kayısılar iyice yumuşayıncaya kadar kaynatın.
- Biz çok tatlı içmediğimiz için şekerini daha az da kullanabiliyoruz. Siz tadına bakarak şeker ve su miktarını ayarlayabilirsiniz.
Afiyet olsun...
6 yorum:
Tümayım canım ellerine sağlık
nefis olmuş afiyet bal olsun
sevgiler
Ellerine sağlık ne kadar berrak görünüyor:)
Tümaycım ellerine sağlık ramazanda biz de de gelenektir.komposto özellikle kayısı afiyet olsun sen içtikçe bebişe kan olsun can olsun
Hmmmm buz gibi.
Ellerine sağlık canım
Ben tazesini kaçırdım diye üzülüyorum reçel yapamadım(:
Öptüm seni
sevgiler
Ellerine sağlık, afiyetler olsun
Sevgiler
çok çok severim. elinize sağlık.
Yorum Gönder