Biliyorum neredeyse yok gibiyim bu aralar. Kısaca bahsetmek istiyorum. Kısmetse yakın zamanda tumayinmutfagi.com olarak devam edeceğim. Her fırsatta onunla ilgilendiğim ve bloğuma yayın girerken yaşadığım sorunlardan dolayı ortalarda yoktum. Aslında herkesi ve herşeyi takip ediyorum merak etmeyin:) Birazcık daha zaman istiyorum sadece sizden.
Bugün önümüzdeki ay çıkacak Sofra dergisi için yaptğım ve tüm ev halkının beğenisini toplayan yemeğimin tarifini vermek istiyorum. Her katını tek tek deneyerek yaptım, bozdum tekrar yattım ama değdi:)
Malzemeler;
4 dilim dana bonfile
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı galeta unu
3 yemek kaşığı iri rendelenmiş parmesan peyniri
Eti marine etmek için;
2 yemek kaşığı elma sirkesi
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 diş doğranmış sarımsak
Bezelye Püresi için;
2 su bardağı haşlanmış bezelye
1 fincan krema
Yarım demet dereotu
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Domates sos için;
3 adet domates
3 dal taze fesleğen
Yapılışı;
Öncelikle marine için gerekli olan malzemeleri bir kabın içinde karıştırın ve etleri içine koyun.
Üzerini kapatın ve buzdolabında 1 saat kadar bekletin.
Beklettiğiniz etleri buharda haşlayın.
2 yemek kaşığı tereyağını tavada eritip etleri galeta ununa bulayın ve önlü arkalı kızartın.
Bezelye püresi için haşlanmış bezelyeleri el blendırı ile ezerek püre haline getirin.
Dereotlarını ince ince doğrayın.
Tereyağını bir tavada eritip üzerine püre haline getirdiğiniz bezelyeleri, kremayı, dereotlarını ve tuzu ekleyip pişirin.
Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
Sos tenceresinde sularını çekene kadar pişirin.
İçine doğradığınız fesleğenleri katıp karıştırın.
Servis tabağına önce bezelye püresinden 2 yemek kaşığı koyun.
Üzerine pişirdiğiniz etinizden bir dilim yerleştirin.
En üste hazırladığınız domatesli sostan 1 yemek kaşık koyup bir tutam parmesan peyniri ekleyerek servis yapın.
Üzerini kapatın ve buzdolabında 1 saat kadar bekletin.
Beklettiğiniz etleri buharda haşlayın.
2 yemek kaşığı tereyağını tavada eritip etleri galeta ununa bulayın ve önlü arkalı kızartın.
Bezelye püresi için haşlanmış bezelyeleri el blendırı ile ezerek püre haline getirin.
Dereotlarını ince ince doğrayın.
Tereyağını bir tavada eritip üzerine püre haline getirdiğiniz bezelyeleri, kremayı, dereotlarını ve tuzu ekleyip pişirin.
Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
Sos tenceresinde sularını çekene kadar pişirin.
İçine doğradığınız fesleğenleri katıp karıştırın.
Servis tabağına önce bezelye püresinden 2 yemek kaşığı koyun.
Üzerine pişirdiğiniz etinizden bir dilim yerleştirin.
En üste hazırladığınız domatesli sostan 1 yemek kaşık koyup bir tutam parmesan peyniri ekleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...
36 yorum:
süper bir görüntü canım.ellerine sağlık.öpüyorum.
Canım ellerine sağlık enfes olmuş be
zelye püresini bende yaptım çok leziz
sunumda harika öpüyorum.
bezelye, kurufasulye, nohut bu sebzelerinde püreleri çok sık yapmasakda gerçekten güzel oluyor..
sunum dahil hepsi çok güzel olmuş
eline sağlık tümaycım sevgiler..
Yeni siten hayırlı olsun canım,mama acaip nefis gözüküyor,ellerine sağlık..
Mutlu haftalar diliyorum..
tarifte sunumu da harika ellerine sağlık cnm..
Merhabalar, Gerçek bir hayat hikayesini siz değerli okurlarım için kaleme aldım. yazdığım öyküde geçen olaylar tamamen gerçektir. Ben dinlerken çok hüzünlendim. Ben çok beğendim.Ara arada ağladım. Umarım sizlerde beğenirsiniz. Bu öyküm Damla özel sayısında yayınlanacaktır. Kaderi okuyacak olan değerli okurlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
Sevgi ve saygılarımla..
Fuat Gencal
Sabah sabah yutkundum. Bonfileyi çok severim. Eline sağlık Tümayım
inanılmaz iştah açıcı gözüküyor.en kısa zamanda deneyecegim.ellerine saglık.
Tebrik ederim, güzel lezzetler için de ellerine sağlık sevgili Tümay.
canım sabırla senin yeni siteni bekliyorum :))
can parem bu yemeğe bayıldım et sevmeyen ve yemen ben bile bunu mutlaka tatmalıyım dedim
Canım ellerine sağlık
afiyet bal olsun
Tekrar tekrar yapmalara gerçekten değmiş.Ne hoş bir görüntü olumuş.Ellerine sağlık Tümaycım.
Sevgiler;
Canım siten hayırlı olsun.
Benim gibi bir et obur için dayanılmaz bir görüntü bu..
Nasıl canım çekti anlatamam.
Ellerine sağlık.
Öpüyorum.
öyle leziz öyle iştah kabartıcı bir görüntüsü varki ımm ımm...
ellerine sağlık canım..
sevgilerimle..
Yeni siten hayırlı uğurlu olsun tümayım.. ellerine sağlık..
ellerıne sağlık canım bu arada bebegın 4 aylıkmış benımkıde aynı 4 aylık umarım uykusu kılosu sağlıgı ıyıdır,Allah analı babalı büyütsun
Oldukça besleyici bir yemek olmuş, sunumu da çok hoş. Ellerinize sağlık...
şahane bir yemek çok güzel bir sunum olmuş canım ellerine sağlık
ziyaretin için teşekkür ederim tümaycım.ellerine sağlık canım...güzel bir gün diliyorum.sevgilerimle...
Tümayım enfes olduğu herhalinden belli, ellerine sağlıklar Simayıma da süt olsun inş.;) İkinizi de çok öptümmm...
yutkundumda yutkundumm baktımki öğle vakti gelmiş.Olsaydı şu tabaktakilerin hepsini yerdim emin ol:)Ellerine sağlık canım
canım benım bebekte 2,5 ay çok çektırdı bir turlu uyumuyordu gaz sorunumuz da cabası 2,5 aydan sonra düzeldı yılmadan aynı saatlerde uyutmaya çalıstık şimdi her şey yolunda gece ıle gunduzu ayırt edıyor
Bonfileyi de bezelye püresini de çok severiz. Sununumu da çok çok güzel olmuş, ellerine sağlık Tümay'cığım.
Sevgiler:)
canım ellerine sağlık nefis.bugün aldığım sofra dergisinde gördüm tariflerini ve gülen yüzünü,nasıl mutlu oldum anlatamam.her biri birbirinden güzeldi.ellerine sağlık .sevgiler.
harika görünüyor canım ellerine sağlık
Selam canım
Siten hayırlı olsun bende aynı çalışmalar içerisindeyim hayırlısı olur inşaallah:)
Yemek nefis olmuş eline sağlık daha önce hiç bezelye püresi yapmadım ama bunu görünce denemem lazım diye düşündüm
güzelliklerle kal
Sofra'nın bu ayki konuğu sizsiniz demek :) Sofra'ya aboneyim, dergim dün geldi ama hafta sonu rahat ve keyifli okumak için henüz açmamıştım. Keyifle okuyacağım, tebrikler.
tebrikler harika olmuş bu tarif! sunum nefis. sabırsızlıkla bekliyorum yeni blogunu!
Canım merhabalar,bonfileyi bu şekilde sunmak çok şık olmuş. ne güzel düşünmüşsun. ellerine sağlık zaten krema, bezelye, tereyağ ve dereotu ekibi başlı başına bir lezzet yumağı hele üstüne de bonfile gelince süper bir lezzet çıkmış.Güzelliklerle dolu bir hafta sonu diliyorum..sevgiler.
Kaçtır geliyorum aynı tarif, hadi ama:))
Değişik bir tarif..
Ellerinize sağlık
30 Nisan - 25 mayıs 2011 tarihleri arasında HOBİ DÜNYAM .WOMENFORUM.NET ve http://www.papatya68.blogspot.com tarafından düzenlenen yemek etkinliklerinin 13.'si olan "Diyet ve diyabetik Tarifler" etkinliğine ben http://www.tadinadoyamadim.blogspot.com olarak ev sahipliği yapacağım.
Siz değerli arkadaşlarım ve katılmak isteyen herkesi etkinliğime davet ediyorum.Birden fazla tarifle katılabirsiniz
Bunun için yapmanız gerekenler:
Siteniz varsa; Sitenizde tarifinizi yayınladıktan sonra benim linkimi verip hobi dünyam yemek etkinliği için olduğunu belirtmeli ve bana yorum bırakarak yada mail atarak haber vermelisiniz.
Herkesin bu etkinlikten haberdar olabilmesi için sayfamdan html kodunu alarak etkinlik bannerını sayfanıza eklemeyi lütfen unutmayın.
Siteniz yoksa; tadinadoyamadim@hotmail.com adresime isminizi ve tarifinizi fotoğrafıyla beraber mail atmanız yeterlidir. İstediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz.
Diyet ve Diyabetik tariflerinizi 25 Mayıs'a kadar bekliyorum.
Bu davetiyeyi ulaştırabildiğim, ulaştıramadığım herkes etkinliğimize davetlidir. Siteniz olsun olmasın paylaşmak istediğiniz değerli tariflerinizi bekliyorum. Şimdiden katılımcı arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.
NOT:hobidünyam etkinliklerine ev sahibeliği yapmak isteyenler
http://papatya68.blogspot.com/ adresine başvurabilirler...
yeni site şimdiden hayırlı olsun Tümaycığım..
seni çok yoğun ve yorgun gördüm zaten telefonda geçen gün..
iyi bak kendine emi:)
yemek de enfess ye bunları sapasağlam ol:)
Tümaycığım yeni siten hayırlı olsun. Tarif de sunum da nefis olmuş ellerine sağlık canım.
eline sağlık Tümaycım. pek ince ve lezzetli bir çalışma olmuş :)c.tesi seni gördüğüme çok sevindim. kendine iyi bak. bebişi öp. sevgiler.
Ne kadar SIK bir yemek olmus! Ellerine saglik canim bayildim vallahi !
davet sofrasına layık bır lezzet:)ellerıne saglık ...sevgıler
..bende beklerım:)
Tarif, sunum, resimler hepsi çok güzel elinize sağlık..
Yorum Gönder