Pişerken fırından çıkardığı kokularla tüm evi kaplayan çok lezzetli ve hafif bir tarif.
Malzemeler;
- 2 adet rendelenmiş portakal kabuğu
- 125 gr. margarin
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Yapılışı;
- 2 su bardağı kadar unu kabartma tozu ile karıştırın.
- Ortasını havuz gibi açıp içine toz şeker, sıvıyağ, margarin ve 1 adet yumurta ekleyerek yoğurmaya başlayın.
- Rendelenmiş portakal kabuklarını da ekledikten sonra kulak memesi kıvamına gelinceye kadar un ilave edin. Yaklaşık 1 kg kadar un alıyor.
- Kulak memesi kıvamına geldikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, ya da benimkiler gibi değişik kurabiye kalıplarında şekillendirip tepsiye dizin.
- Kalan yumurtanın beyazını üstüne sürün.
- Önceden ısıtılmış fırına koyun.
- ilk 10 dakika 220 derecede pişirdikten sonra fırının ısısını 150 dereceye indirin. Altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun...
1 yorum:
Bu güzel tarife ilk yorum benden olsun kurabiyelerini gezerken gördüm ellerine sağlık Tümaycığım sevgiler...
Yorum Gönder