25 Şubat 2010 Perşembe

PORTAKALLI KURABİYE

Pişerken fırından çıkardığı kokularla tüm evi kaplayan çok lezzetli ve hafif bir tarif.


Malzemeler;


  • 2 adet rendelenmiş portakal kabuğu
  • 125 gr. margarin
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un


Yapılışı;



  • 2 su bardağı kadar unu kabartma tozu ile karıştırın.
  • Ortasını havuz gibi açıp içine toz şeker, sıvıyağ, margarin ve 1 adet yumurta ekleyerek yoğurmaya başlayın.
  • Rendelenmiş portakal kabuklarını da ekledikten sonra kulak memesi kıvamına gelinceye kadar un ilave edin. Yaklaşık 1 kg kadar un alıyor.
  • Kulak memesi kıvamına geldikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, ya da benimkiler gibi değişik kurabiye kalıplarında şekillendirip tepsiye dizin.
  • Kalan yumurtanın beyazını üstüne sürün.
  • Önceden ısıtılmış fırına koyun.
  • ilk 10 dakika 220 derecede pişirdikten sonra fırının ısısını 150 dereceye indirin. Altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin.


Afiyet olsun...

1 yorum:

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Bu güzel tarife ilk yorum benden olsun kurabiyelerini gezerken gördüm ellerine sağlık Tümaycığım sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyTümayın Mutfağı ©2010 All rights reserved.