25 Şubat 2010 Perşembe

PORTAKALLI KURABİYE

Pişerken fırından çıkardığı kokularla tüm evi kaplayan çok lezzetli ve hafif bir tarif.


Malzemeler;


  • 2 adet rendelenmiş portakal kabuğu
  • 125 gr. margarin
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un


Yapılışı;



  • 2 su bardağı kadar unu kabartma tozu ile karıştırın.
  • Ortasını havuz gibi açıp içine toz şeker, sıvıyağ, margarin ve 1 adet yumurta ekleyerek yoğurmaya başlayın.
  • Rendelenmiş portakal kabuklarını da ekledikten sonra kulak memesi kıvamına gelinceye kadar un ilave edin. Yaklaşık 1 kg kadar un alıyor.
  • Kulak memesi kıvamına geldikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, ya da benimkiler gibi değişik kurabiye kalıplarında şekillendirip tepsiye dizin.
  • Kalan yumurtanın beyazını üstüne sürün.
  • Önceden ısıtılmış fırına koyun.
  • ilk 10 dakika 220 derecede pişirdikten sonra fırının ısısını 150 dereceye indirin. Altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin.


Afiyet olsun...

1 yorum:

Miskokulu Lezzetler -Mine- dedi ki...

Bu güzel tarife ilk yorum benden olsun kurabiyelerini gezerken gördüm ellerine sağlık Tümaycığım sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyTümayın Mutfağı ©2010 All rights reserved.