25 Haziran 2010 Cuma

BUZLU KARPUZ

Herkese iyi haftasonları. Bol bol yağmurun yağıp sıcaklığın düştüğü şu günlerde belki pek tercih edilecek bir içecek olmayabilir:) ama havalar sıcakken yapmıştım anca fırsat buldum:) Sonuçta haftaya tekrar havalar ısınacak ve kesinlikle bu serinliği tavsiye ederim. Bu tarifi ilk olarak Sevgili Handan - Alternatif Mutfak'ta okudum. O kavunlusunu yapmıştı. Ben de evde karpuz vardı onu değelendirmek için karpuzla yaptım ve sonuç süper oldu. Şimdi hedefim evdeki diğer meyvelerle ile de yapmak:) Tekrar herkese iyi haftasonları...

Malzemeler;

1 bardak için;
  • 2 dilim karpuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Buz parçaları

Yapılışı;
  • Karpuzların çekirdeklerini temizleyip dilimleyin ve rondoya koyun.
  • Üstüne toz şeker, limon suyu ve buz parçalarını da ekleyip yüksek devirde tüm malzeme birbirine karışıncaya kadar çırpın.
  • Bardağınıza koyup servis yapın:)


Afiyet olsun...

4 yorum:

Saglıklımutfak dedi ki...

Eline sağlık canım . gerçekten serin serin

Miskokulu Lezzetler -Mine- dedi ki...

Tümaycığım tam benlik olmuş.Çünkü evde şuan temizlik var ve beni serinletecek bir şey lazım.Yarasın herkese :)))çok öpüyorum Mügeciğimde çok öpüyor seni....

derya dedi ki...

Canım karpuza aşığım desem yeri var
Harika bir seçenek ellerine sağlık
sevgiler...

Tuğba dedi ki...

Süper bir içecek olmuş ellerine sağlık.Hemen denemeliyim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyTümayın Mutfağı ©2010 All rights reserved.