4 Haziran 2010 Cuma

PATLICANLI PİLAV


Uzun zamandır denemek istediğim bir pilavdı ama bu kadar lezzetli olacağını baştan bilseydim kesinlikle çok daha önce yapardım! Zaten beni tanıyanlar bilir ki bir patlıcan aşığıyım:) Bu tarifi de Gülhan Kara Hocamın kitabında okumuştum ve sürekli yapayım diyordum. O yüzden çok fazla uzatmadan hemen tarife geçmek istiyorum:)

Malzemeler;
  • 2 adet orta boy patlıcan
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı;
  • Öncelikle pirincinizi ıslatıp ılık suda yarım saat kadar bekletin.
  • Patlıcanları alacalı soyduktan sonra minik küpler halinde doğrayıp tuzlu suya koyun ve 10 dakika kadar bekletin. (Acısını almak için).
  • Domatesleri de minik küpler halinde doğrayın.
  • Patlıcanların suyunu süzüp iyice durulayın ve kurulayın.
  • Zeytinyağını koyduğunuz tencereye patlıcanlarınızı ekleyip rengi değişene kadar kavurun.
  • Üstüne doğranmış domatesi, salçayı ve suyunu süzdüğünüz pirincinizi ilave edip karıştırın.
  • Tuzunu, karabiberini ilave edip sıcak suyunu ekleyin. Daha önce pilav tarifi verirken ölçümü belirtmiştim.
  • Suyunu çekene kadar pişirin.
  • Piştikten sonra tencereyi ocaktan alıp ağzını kağıt havluyla kapatıp 15 dakika kadar demlemeye bırakın.
  • Servis yapmadan önce tahta kaşıkla havalandırın.

Afiyet olsun...

10 yorum:

Yildiz dedi ki...

Tümaycım iyikide yapmışsın nefis görünüyor ellerine sağlık ben de yapmak istiyorum ama bir türlü sıra gelmiyor :))
Afiyetler olsun.
Sevgiler.......

çeşnici Handan dedi ki...

Tümaycığım, bu pilavı deneneceklerde hemen üst sıralara aldım. Harika olmuş. Ellerine sağlık.

Saglıklımutfak dedi ki...

Bende severim eline sağlık canım .

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

ımmm Tümay bu nasıl bir pilavdır harıka görunuyor canım elelrıne sağlık.çokta severim.sevgiler:)

umutluhayat dedi ki...

tümaycım enfes görünüyor.aslında bende patlıcan aşığıydım taki patlıcanın bana alerji yaptığını öğrenene kadar.sevgilerimle

ebruliyemektarifleri dedi ki...

canım ellerine sağlık. bende çok duydum pilavı ama bende denemeye cesaret edemedim. ama ilk gelen misafirleirme dneyeceğim.

mine dedi ki...

patlıcanlı pilavı ben de geçenlerde ilk defa yaptım ve resmen bayıldık , afiyet olsun

sarı mutfak-hande dedi ki...

patlıcanlı pilavı çok seviyorum görünce hemen yapasım geldi:)))
ellerine sağlık tümaycım
sevgiler

aksungur46 dedi ki...

tümaycığım en sevdiğim pilav patlıcanlı pilavdır.bende patlıcanlar hamur gibi oluyor.işin püfü nedir canım,sevgilerimi yolladım.bebiş ne alemde

Tümay dedi ki...

Ablacım merhaba:) Walla çok püf noktası mıdır bilmiyorum ama önden tuzlu suda bekletiyorum ve sanki şehriyeli pilav gibi kavuruyorum rengi değişene kadar.:) Bebiş iyi. haftaya 4 ay olacak:) Gösterirse cinsiyetini de öğrenicez:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyTümayın Mutfağı ©2010 All rights reserved.