28 Haziran 2010 Pazartesi

BEZELYE


Bu aralar sulu yemeklere biraz daha ağırlık vereceğimi belirtmiştim. Bezelye ile devam ediyorum:) Yine çok sevdiğim bir yemek ve de bu sefer bezelyeleri Iglo'dan kullandım. Gerçekten çok lezzetli oldu. O yüzden çok uzatmadan hemen tarifime geçmek istiyorum:)



Malzemeler;
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet orta boy patates
  • 2 adet havuç
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 150 gram yemeklik kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı;
  • Zeytinyağını koyduğunuz tencereye yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip bir miktar kavurun ve içine kıymayı ilave edin.
  • Kıymanın rengi değişene kadar kavurun ve salçaları ilave edin.
  • Sırası ile küp küp doğradığınız patatesleri ve havuçları ekleyin.
  • Çekirdeklerini çıkarıp ufak ufak doğradığınız biberleri ve soyulup yine ufak ufak doğranmış domatesleri de ilave edip 2-3 dakika kadar kavurun.
  • En son paketin üstüne göre hazırladığınız Iglo bezelyeleri de ilave edip bir karıştırın.
  • Tuz ve karabiberi de ekleyip 1 çay bardağı sıcak su ile patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Afiyat olsun...

4 yorum:

Tuğba dedi ki...

Tümay ellerine sağlık canım.İglo nun tüm lezzetleri gerçekten güzel.Ben Ege ye fish fingers alıyorum harika.Baka markalarınkinide denedim ama İglo daha iyi.

Bebiş nasıl ne kadar kaldı?Öptüm.

Tümay dedi ki...

Ewet bende Iglo ile ilk defa denedim bezelyeyi ama çok memnun kaldım. Saol canım. bebiş iyi:) haftaya 4 ay olacak. Kısmetse de gösterirse cinsiyetini de öğrenicez haftaya bakalım:)

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Canım ne güzel bir yemek hazırlamışsın böyle. Hemde çok sağlıklı....
Ellerine sağlık canım
sevgiler

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

Tümay'cığım guzel arkadasım benım.ellerıne sağlık cok guzel görunuyor.sevgiler cok öpüyorum canım

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyTümayın Mutfağı ©2010 All rights reserved.