Ne yemek yapacağımı bilemediğim zamanlardaki kurtarıcımdır ve de hep çok lezzetli olur. Fırında piştiği için de hem hafif olur hem de tüm mutfak mis gibi kokar:) Çok da pratik bir tariftir. Yaz ya da kış farketmez bir yemektir. Bu tarifi yıllar önce portakal ağacında okumuş çok da beğenmiştim. Şimdi biraz değiştirerek yapıyorum. Orjinal tarifi için tık tık:)
Malzemeler;
- 300 gram köftelik kıyma
- 1 adet kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet yumurta
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı süt
- 2 dilim bayat ekmek içi (2-3 yemek kaşığı galeta unu)
- Tuz
- Karabiber
- 3-4 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 3 adet orta boy patates
- Yarım çay bardağı sıcak su
Yapılışı;
- Önce köfteyi hazırlamak için yoğurma kabınızın içine kıymanızı, rendelenmiş soğanı, ekmek içlerinizi, ince doğranmış maydanozları, ince doğranmış sarımsağı, sütü, yumurtayı, bir tutam tuz ve karabiberi kısacası köftelik tüm malzemeyi ekleyin.
- İyice yoğurup köftelerinizi hazırlayın.
- Patatesleri soyup dairesel olarak doğrayın ve bir miktar tuz ve karabiber ile ovun.
- Pişirme kabınızı hafif yağlayıp patateslerinizi dizin.
- Üstüne köftelerinizi dizin.
- En üste de ikiye böldüğünüz biberlerinizi yerleştirip üstüne 2 domates rendeleyin.
- Yarım çay bardağı sıcak suyu kabın her yanına döküp alüminyum folyo ile kapatın.
- 180 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dakika, patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun...
7 yorum:
Of gerçekten nede lezzetli olur. Dünyanın en zevkle yenen yemeğidir bu ikili değil mi canım . Eline sağlık Afiyet şeker olsun minike yarasın;)
hem sağlıklı hem pratik fırın tariflerine ağırlık versem iyi olur bak özendim şimdi :))
benimde çok sevdiğim ir yemektir tümaycım,yanlız ben köfte ve patatesleri önce çok az yağda çeviririm ondan sonra fırınlarım.ellerine sağlık
Severek hatta bayılarak yediğim bir yemek.Ellerine sağlık.Bu hafta yapmalı.:)
mmmhhhhh nefis görünüyor hayatım ellerine sağlık..öpüyorum sevgilerimle
bende çok seviyorum fırında paptates köfteyi gerçekten harika oluyor.
ellerine sağlık...
Tümay'cığım ellerine sağlık canım.harıka oldugu görünüşten belli.:)çokta severim.folyolar pişirme esnasında zararlı oldugu söylenıyor.Ben fırında artık kullanmıyorum.onun yerıne yağlı kağıdın kullanılması öneriliyor.Zaten biliyorsundur canım.Seninde hamilelik dönemin olduğu için bir zararı olmasın tatlım.sevgilerr çok öpüyorumm
Yorum Gönder