18 Ağustos 2010 Çarşamba

KAYISI KOMPOSTOSU


Yine pratik bir tarif. Bizim evde kayısı kompostosu yapıldı mı anlayınki Ramazan ayı geldi:) Özellikle sahurumuzun değişmez içeceğidir. Hem sıvı, hem şeker ihtiyacımızı karşılar hem de sindirimi kolaylaştırır. Bu sene sadece komposto olarak kaselere koyarak değil bardağa koyup meyve suyu olarak da içmeye başladık. Ramazan sonuna kadar eksik olmaz soframızda:)
Bu arada tüm geçmiş olsun diyen herkese çok teşekkür ediyorum. Ancak sanırım artık halsizliğim artıyor. Birkaç gün ara verebilirim.



Malzemeler;
  • Yarım paket kuru kayısı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su

Yapılışı;
  • Suyunuzu koyduğunuz tencerenize kayısıları ve şekeri de ekleyip, kayısılar iyice yumuşayıncaya kadar kaynatın.
  • Biz çok tatlı içmediğimiz için şekerini daha az da kullanabiliyoruz. Siz tadına bakarak şeker ve su miktarını ayarlayabilirsiniz.


Afiyet olsun...

6 yorum:

Sevil Şahin dedi ki...

Tümayım canım ellerine sağlık
nefis olmuş afiyet bal olsun
sevgiler

YeMeK vAkTi dedi ki...

Ellerine sağlık ne kadar berrak görünüyor:)

Unknown dedi ki...

Tümaycım ellerine sağlık ramazanda biz de de gelenektir.komposto özellikle kayısı afiyet olsun sen içtikçe bebişe kan olsun can olsun

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Hmmmm buz gibi.
Ellerine sağlık canım
Ben tazesini kaçırdım diye üzülüyorum reçel yapamadım(:
Öptüm seni
sevgiler

Tarifname-SEDA dedi ki...

Ellerine sağlık, afiyetler olsun

Sevgiler

Devastator Usta dedi ki...

çok çok severim. elinize sağlık.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyTümayın Mutfağı ©2010 All rights reserved.