
Malzemeler;
- Yarım paket göğüs tavuk eti
- 2 paket Kotanyi tavuk pane harcı
- 2 adet yumurta
- Yarım demet semizotu
- Kızartmak için sıvıyağ
- Limon suyu
- Sızma zeytinyağı
- Kotanyi değirmen deniz tuzu
- Kotanyi karabiber (bir çimdik)

Yapılışı;
- Yumurtaları bir kaseye kırıp çırpın. Kasenin içine 1-2 damla su damlatırsanız, yumurtanın sarısı ile beyazı daha iyi karışır.
- Göğüs tavuk etlerini parmak kalınlığında şeritler halinde kesin.
- Kesilen tavukları önce yumurtaya sonra pane harcına bulayın.
- Derince bir tavaya kızartmak için bir miktar yağ koyup kızdırın.
- Panelenmiş tavukları kızgın yağda birkaç dakika kızartıp havlu kağıt üzerine alın.
- Semizotlarını iyice yıkayıp sapları ile beraber doğrayın.
- Üzerine bir çimdik karabiber ile tuzunu ilave edip limon suyu ve zeytinyağı ekleyin.
- Servis tabağına alıp kızartılmış tavuk panelerle beraber karıştırın.
- Çeri domateslerle süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun...
10 yorum:
Çok güzel görünüyor canım.
Pane harcı gerçekten büyük kolaylık
Kotanyı pane harcını hiç denemedim
Ama deneyeceğim
Ellerine sağlık canım
sevgiler
Tümayım canım nasılda güzel görünüyor ellerine sağlık;)
Başarılar diliyorum canım çok keyifli bir etkinlik oluyor;)
Öpüyorum kocaman;)
Canımmm harika bir salata olmuş el
lerine sağlık bereketli iftarlar sevgiler...
Hem doyurucu hem hafif salata, emeğine sağlık canım.
Canım nefis gözüküyor. ellerine sağlık başarılar canım
canım nefis bir salata olmuş çok severim bu tür salataları.paner harcınıda denemek lazım dıyorum:)başarılar canım sevgiler
Tümaycığım çok güzel ve değişik olmuş görüntü de harika ellerine sağlık canım. Başarılar dilerim.
bu ne güzel sunum böyle nefis birşey olmuş başarılar ayrıca...
selamlar..
Çok güzel gözüküyor. Ellerinize sağlık tavuğu salata içinde çok severim mutlaka buda güzel olmuştur.
Sevgiler:)
harika görünüooo.. ellerine sağlık.. paneli tavuklarda ne şahane bayılırım :)
Yorum Gönder