23 Mart 2011 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR


Herkese merhaba. Ve sonunda sayılı gün çabucak geçti ve de işe döndüm tekrar. Bugün bayağı zor geçiyor benim için:) Neyseki işlerim yoğun da zor ama hızlı geçiyor günüm. Ne yapalım alışacağız:) O yüzden her zamanki gibi lafı uzatmadan mis gibi bir lezzet olan enginar tarifi vermek istiyorum. Uzun zamandır birçok mail alıyordum sayfamda enginarlı tarifler olup olmadığı ile ilgili. Bugüne kısmet oldu:)
Malzemeler;
  • 5 adet ayıklanmış enginar
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 4 yemek kaşığı bezelye
  • 2 adet kesme şeker
  • Birkaç damla limon suyu
  • 2 yemek kaşığı Riviera zeytinyağı
  • Sıcak su
Üzeri için;
  • İnce kıyılmış dereotu
Yapılışı;
  • Soğanı yemeklik doğrayıp genişçce bir tencereye koyun.
  • Zeytinyağını ilave edip bir iki kere karıştırın. (Pembeleşmesin soğanlar sadece bir iki kere çevirin.)
  • Enginarları üzerine ters çevrilmiş olarak (çukur kısımları tencerenin içine bakacak şekilde) dizin.
  • Üstüne çıkacak kadar sıcak su ilave edip birkaç damla limon damlatın.
  • 15-20 dakika bu şekilde pişirdikten sonra minik küpler halinde doğradığınız patates ve havuçlarla, bezelyeyi ekleyin.
  • Kesme şekerleri katın.
  • Tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
  • Sürekli tencerenin kapağını açmayın çünkü enginarlar kararır. Bu yüzden enginarları ters çevirerek dizdik tencereye.
  • Bıçağı batırdığınızda yumuşacık olana kadar enginarları pişirin.
  • Piştikten sonra servis tabağına alıp delikli bir kepçe yardımı ile garnitürlerini süzün.
  • Enginarların içlerine koyup dereotu ile süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun...

10 yorum:

sevda dedi ki...

enginar ne kadar güzel görünüyor canım benim.dereotuda çok yakışmış.ellerine sağlık.öpüyorum.

Hayat Cafe dedi ki...

İlk ş gününde kolaylıklar diliyorum.Eminim her geçen gün dahada iyi olucak.
Enginarı çok severim.Bol dereotlu harika görünüyor.
Ellerine sağlık canım
Sevgiler.

ŞÜKRAN dedi ki...

Sevgili Tümay yeniden merhabalar. Enginar tarifiniz nefis görünüyor şu an olsa inanın iki adet rahat yerdim. böylesini çok severim. üstelik ne kadar da faydaları var. Bloglarımız açılır açılmaz hemen yorum yazmaya koyuldum, Güzelliklerde buluşmak dileğiyle sevgiler bırakıyorum

aksungur46 dedi ki...

tümaycığım işe başlamışsın hayırlı olsun.maaşallah herşeye de yetişiyorsun aman nazar değmesim güzel kızım

♥ Hasretli Lezzetler ♥ dedi ki...

hmm cok severim :) cok lezziz görünüyor ellerine saglik..sicacik sevgiler

Aylin TÜRKŞEN AYSEL dedi ki...

Hayırlısı olsun Tümay'ım. Tez zamanda yeni düzeninizi oluşturursunuz umarım.

Cafe Portakal dedi ki...

bayılırım ben buna ellerine sağlık olsada yesek:)

Kendimce dedi ki...

Tümaycım bugün işbaşıydı değil mi Allah işlerini kolay eylesin inşallah ellerine sağlık canım Simayı da çok çok kokla benim için

Saglıklımutfak dedi ki...

Enginara bayılırım. ellerine sağlık canım

YeMeK vAkTi/AyLiN dedi ki...

Tümaycım ellerine sağlık.Bende enginarı çok severim ve geçen günlerde bol bol saatasını yedim.Bak canım istedi yine:)


Zor geçebilir ilk günler ama alışırsın umarım zamanla işe canım

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyTümayın Mutfağı ©2010 All rights reserved.