1 Ekim 2010 Cuma

BONFİLE SOTE

Herkese hayırlı cumalar:) Bugün sizlere çok çok çok lezzetli bir et yemeği tarifi vereceğim. Yani en azından biz bu şekilde marine edilmiş et yemeklerini seviyoruz. Bu eti, içindeki malzemelerin bir kısmı olmadan daha önce etli karnıyarık tarifimde vermiştim. Şimdi içine daha fazla malzeme ekleyerek sote haline getirdim. Bu şekilde marine edip, bu şekilde pişirince hem etler lokum gibi oluyor hem de çok hızlı pişiyor. İşten gelince bile pişirmesi uzun süren bir yemek olmuyor.

Malzemeler;
  • 500 gram dana bonfile
  • 3 adet domates
  • 3 adet sivri biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
  • 1 ufak kavanoz konserve mantar (zamandan kazanmak için konserve kullandım)
  • Yarım kavanoz garnitür
  • 4-5 dal maydanoz
  • Kotanyi renkli karabiber taneleri
  • Kotanyi chili değirmen biber
  • Kotanyi kekik
  • Kotanyi biberiye

Eti marine etmek için;
  • 1,5 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 3-4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak (doğranmış)

Yapılışı;
  • Eti marine etmek için gerekli tüm malzemeyi bir kapta karıştırın.
  • Dana bonfileleri küp küp doğrayıp, marine etmek için hazırladığınız karışıma ekleyin ve yarım saat buzdolabında bekletin.
  • Bu esnada sotenin içine katacağınız diğer malzemeleri doğrayın.
  • Genişçe bir tavayı ocağa koyup içine hiç yağ koymadan ocağın altını yakın ve tavayı ısıtın.
  • Isınmış tavaya marine edilmiş etlerini koyup kavurmaya başlayın. (Sıcak tavaya koyulan etler bu sayede hem çok suyunu bırakmıyor hem de daha hızlı pişiyor.) Bu arada etleri pişirirken çok fazla karıştırmamaya dikkat edin çok su bırakmasın.
  • Etler bıraktıkları suyu tekrar çekince domatesler hariç doğradığınız tüm malzemeyi ilave edin ve pişirmeye devam edin.


  • Ayrı bir kapta kabukları soyulmuş ve doğranmış tüm domatesleri ve salçaları karıştırıp 5-6 dakika pişirin.
  • Tavadaki etlerinizin üzerine ekleyip bir kaç dakika daha kavurun.
  • Dilerseniz üstünü haşlanmış mısır ile süsleyerek servis yapın.




Afiyet olsun...

12 yorum:

www.sutumesarellemekarisma.com dedi ki...

sirke, zeytinyağı, çeşitli baharat veya soğan da benim favori marine malzemelerim. Pamuk gibi oluyor et haklısın! Ellerine sağlık! Bir de pişerken kokusu buharı sarıyor ki etrafı, çok hoş kokuyor!

derya dedi ki...

Canımmm ellerine sağlık harika görü
nüyor kocaman öpüyorum.

NiLaY dedi ki...

hımmm harikaasın canım :)

Fuat Gencal dedi ki...

Hayırlı cumalar, Çok güzel, çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

Saygılar.

kalpkurabiye, deniz dedi ki...

Tümaycığımm canımm ellerine sağlık menn tam bir görsel şölen olmuş et yanında pilav değil de makarna hep daha güzel bence kombinsyonun süper benden 1000:)

çeşnici Handan dedi ki...

Tümaycım enfes olmuş ellerine sağlık canım.

umutluhayat dedi ki...

nefis olmuş tümaycım.tamda benim damak tadıma uygun.görüntü ise 10 numara...

yemekbiraşk dedi ki...

tümaycım hem göze hitap etmiş hemde malum mideye nefis olmuş
sevgiler canım..

pelince dedi ki...

Pamuk gibi bir et olmuş,malzemeler harika.. ellerine sağlık..

Sevgiler..

Magia da Inês dedi ki...

♥ Olá, amiga!
Sinceramente fiquei surpreendida com tanta sabor e criatividade nos seus pratos... ♥♥
Você é muito, muito talentosa... parabéns!!!♥
Bom fim de semana!♥
Beijinhos.
♥Itabira
Brasil♥♥

Ozge Sipahioğlu dedi ki...

yumusacık olmusturrr...
bugunku keyıflı sohbet ıcın saol cnmm

sarımutfak-hande dedi ki...

bu tabağı öğle yemeğim için alıcam canım çünki gözüm kaldı harika olmuş :)))))
yoncanın kahvaltısına davetliydim bende ama şehir dışına çıktığım için gelemedim resimlerde harikasın canım öptüm sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyTümayın Mutfağı ©2010 All rights reserved.