Kocaman merhaba herkese:) Birazdan bir toplantı için çıkacağımdan ve şirkete de geç döneceğimden, tahminimden daha lezzetli olan köftelerimin tarifini erkenden vermek istedim. Bu yemeği sırf Yonca Gıda'nın rendelenmiş domatesini kullanmak için yaptım:) Çünkü bence, pişirme kağıdı ve rondodan sonra insanlığın bulduğu en güzel şey: rendelenmiş domates:) Üstelik de çok lezzetli. Aslında ben şişemi nerdeyse bitirdim. Çok fazla tarifte kullanıyorum ama hepsini fotoğraflamak mümkün olmadı. Buzluğumda önceden hazırladığım köftelerim vardı. Hemen salçalı bir sos hazırlayıp pişirdim. Her zamanki gibi hem pratik hem lezzetli:) Köfte tarifini daha önce yaptığım fırında köfte&patates yemeğinden ya da ıspanaklı köfte tarifimden de kullanabilirsiniz.
Malzemeler;
Köfte için;
- 300 gram köftelik kıyma
- 1 adet kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet yumurta
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı süt
- 2 dilim bayat ekmek içi
- Tuz
- Karabiber
Salçalı Sos için;
- 5 yemek kaşığı Yonca rendelenmiş domates
- 3 dal fesleğen
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Soğanı rendeleyip köfte için gerekli malzemelerin hepsini yoğurma kabınızda iyice yoğurun.
- Elinizi ıslatarak köftelere yuvarlak formunu verin.
- Bir yandan tencerenize zeytinyağını koyup rendelenmiş domatesi ve salçaları ilave edip 1-2 dakika kavurun.
- Üzerine ufak ufak doğradığınız fesleğeni ve köfteleri ilave edin. Fesleğinin bu yemekteki aroması gerçekten çok lezzetli.
- Tuzunu, karabiberini, bolca kekiğini ekleyip tencerenin kapağını kapatıp pişirin.
- Suyu azalırsa çay bardağı ölçüsünde sıcak su ilave edin.
Afiyet olsun...
20 yorum:
Hayırlı günler, ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.(fesleğen nefis bir tat ve koku vermiştir.)
Saygılarımla.
Bayilirim faslagan kokusuna, kofteler harika ellerine saglik.
tümaycım nefis bir lezzet olmuş
sevgiler canım
Fwsleğenin girdiği her lezzet mis gibidir. Eline sağlık canım:)
Canım benim ellerine sağlık enfes olmuş.Dün şablonunu görünce Afet yaptı sanmıştım:))Sen yapmışsın el
lerine sağlık öpüyorum.
Ellerinize sağlık çok güzel ve iştah açıcı görünüyorlar... Köpüklü soğuk bir ayran ve pilavla ne güzel gider ama :)
Çok lezzetli görünüyor,ellerine sağlık.sevgiler.
çok kırmızı görünüyor :) ama denenmeli mutlaka. salça ve köftanin uyumunu merak ettim. sevgiler...
Mis gibi domates kokulu bir yemek, hem de pratik. Az zamanda çok büyük işler başarma konusunda üstüne yok Tümay'ım, eline sağlık
anlamsızca hımm, ayyy, mmmm diye acayip acayip sesler çıkardım:)
köfteyi çok seviyorum çünküüüüüü:)) fesleğeni de çok seviyoruummm:)) ama ben hastayımm yazık bana bende istiyorumm:))
ellerine sağlık Tümaycığım:)
nefis olmuş ellerine sağlık.
Ellerine sağlık tümayım nefis görünüyor..Fesleğene bayılıyorum ben
çok pratik gözüküyor.ellerine saglık.
Cok guzel gorunuyorlar. ellerine saglik sekercim.
Sevgiler,Sefa
Ellerine sağlık cnm çok lezzetli görünüyor...
Bende yonca gıdanın domatesini 2 yıldır kış aylarında hatta bazan yazın bile kullanıyorum. Çok memnunum köfteyi sizin yaptığınız gibi yapıyorum ama fesleğenle de deneyeceğim. Ellerinize sağlık..
www.sendepişir.com / Nilgün
yazdan esintiler taşıyan kışlık bir tat, harika valla.. Ellerine sağlık!
Tümayım ben de bitirdim rende domatesimi hem de hiç resim almadan:)nefis görünüyor tatlım ben fesleğene de yeni alıştım çok seviyorum bu kokuyu:)
Ellerine sağlık,çok öpüyorum seni.mutlu hafta sonları..
ellerinize sağlık .çok güzel görünüyor.rende domatesi yeni duydum sos yapıldığı zaman taze domatesrendesi ile yapılmış gibi aynı lezzettemidir yoksa biraz konserve tadı var mı.tşk ederim
elllerinize sağlık.kuru fesleğen kullanırsak lezzette değişiklik olur mu acaba
Yorum Gönder