20 Ekim 2010 Çarşamba

YEŞİL MERCİMEKLİ SEBZELİ BULGUR PİLAVI

Günaydın günaydın günaydııın:) İzine ayrılmam yaklaştı ya işlerim arttıkça arttı yani:) Artık iyi mi kötü mü bilemedim:) Bugün bol vitaminli bir tarif vermek istedim. Normal pirinç pilavından daha sık yaparım bulgur pilavını. Biz çok beğendik hızlıca da tükettik:) Bu pilavı isterseniz pirinçten de yapabilirsiniz. O şekilde de çok lezzetli olacağı kesin. Tavsiye ederim...

Malzemeler;
  • 1 kahve fincanı yeşil mercimek
  • 1 adet ufak kavanoz garnitür
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Karabiber


Yapılışı;
  • Yeşil mercimeği yıkayıp üzerine geçecek kadar su ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Zeytinyağı koydunuz tencerenize, yıkadığınız bulgurları ilave edip birkaç dakika kavurun.
  • Üzerine haşlanmış mercimeği, garnitürleri, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
  • Sıcak suyu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Pilavınız suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatıp bir kağıt havlu koyun ve 10 dakika kadar demlenmesini sağlayın.
  • Demlendikten sonra tahta kaşıkla karıştıp harmanlayın.
  • Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun...

15 yorum:

Sütüme Sarelleme Karışma dedi ki...

mercimekli bulgur pilavı hayır denilmeyen durdurulamayan bir lezzet! "1 kaşık daha alayım yeter"i 3 kez tekrarlatıyor bana bazen!

Unknown dedi ki...

Canım öncelikle sayfan harika olmuş
Sanki Afet kokuyor:))Pilava gelince
enfes ellerine sağlık öpüyorum.

umutluhayat dedi ki...

mercimekli bulgur pilavını bir başka severim.ellerine sğlık tümaycım.

fuat gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık, çok leziz, çok güzel ve iştah açıcı görünüyor.

Saygılar.

pelince dedi ki...

Tümaycım az kalmış izne ayrılmana,iyice dinlen .. Pilav nefis gözüküyor,afiyetler olsun..

Sevgiler...

Sevil Şahin dedi ki...

tümayım kıyamnam ben sana çok yorma kendini tatlım
ellerine sağlık nefis olmuş pilavın şifa olsun sana

canım bu arda temanda harika olmuş bitmemiş belli
Bir afet kokusu alıyorum :))

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Tümaycım ben de son zamanlarda bulguru daha sık yapar oldum. Hele ki seninki harika, ne güzel, bebiş gelince de bulguru eksik etme. süt için inanılmaz iyi bir gıda

kalpkurabiye dedi ki...

canımm canımm canıımmmm:))
sana bol bol yarasın hu pilav ellerine sağlık:))
öpüyorum kocaamaaann:))

YeMeK vAkTi dedi ki...

Tümayı tontinim ellerine sağlık yollasana banada bir tabak :)

yemekbiraşk dedi ki...

tümaycım harika pilavın eline sağlık
sevgiler

evatolyesi dedi ki...

Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor:)

Yemekbahane dedi ki...

Canım demek vakit geliyor, sağlıkla inşallah diyelim. Pilavın çok lezziz duruyor. Ellerine sağlık.

Sevgiler,
Müge

lezzet sarayı dedi ki...

çok güzel olmuş tane tane ellerine sağlık.

yemekaski.com seçil dedi ki...

pilav harika.. hem bulgur hem mercimek var ne faydalı.. ellerine sağlık..

çeşnici Handan dedi ki...

Bulgura ne katılsa yakışıyor değil mi? Pilavın harika olmuş ellerine sağlık canım.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyTümayın Mutfağı ©2010 All rights reserved.