Tarifini nerden aldığımı hatırlamıyorum ama uzun zamandır yapmak istediğim bir tarifti. Bu akşamki mönümüzde ıspanaklı köfte ve fırın poşetinde baharatlı patates vardı. Hepsi piştiğinde saat 20:30 olmuştu ama değdi:) O saatte çektiğim fotoğraflar aslında çok da istediğim gibi olmadı ama tadına garanti veririm:) Tekrar yaptığımda daha iyi fotoğraflar çeker yayınlarım.
Malzemeler;
- 500 gr. köftelik kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet kuru soğan
- 3 çorba kaşığı galeta unu (ya da bayat ekmek içi)
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz
- Karabiber
Ispanaklı iç için;
- Yarım kilo ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
- Sıvıyağ
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı;
- Ispanakları çok iyi yıkayıp doğrayın. Ispanakların köklerini atmayın. Kök kavurması için kullanabilirsiniz. İlerleyen günlerde fırsat bulunca tarifini vereceğim.
- Tencereye sıvıyağı koyup yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin ve saydamlaşana kadar kavurun.
- Ispanakları da ekleyip yumuşayıncaya kadar 10 dakika orta ateşte pişirin.
- Tuzunu ve karabiberini ilave edin.
- Ispanakların suyunu iyice süzdürdükten sonra rendelenmiş kaşar peynirleri ilave edin ve iç harcınızı bir kenara alın.
- Bu arada köfte için bir kabın içine kıymanızı ve diğer tüm malzemelerinizi koyup iyice yoğurun.
- Köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içlerine ıspanaklı içten koyun ve yağlanmış tepsiye dizin.
- 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
Bu akşam ben yaparken ıspanaklı içten biraz arttı. Ben de servis tabağına alıp masaya koydum. İlk o bitti:) Sonra aklıma geldi aslında bu harcın içine biraz dövülmüş ceviz de eklenirse tam meze olur ve çok da lezzetli olur:)
Afiyet olsun...
2 yorum:
Eline sağlık fotoğraf çekmek gerçekten bu blogların en zor işi tabii bana göre..Üstelik gece ışığı ayarlamak o kadar zor ki .Ama seninkiler çok güzel olmuş.Sevgiler.
ayyy süper bişey olmuştur bu şu malzemelere bakın
ellerine sağlık canım
sevgilerimi yolluyorum sana
Yorum Gönder