11 Ocak 2011 Salı

ETLİ AYVA (SEFERCELİYYE)

Merhaba herkese. Bugün değişik bir yemek denedim ve onu paylaşmak istedim sizlerle. Zaman zaman et yemeklerinin içine ayva dilimleyip attığımdan bu tarif okuduğumda ilgimi çekmişti. Osmanlı mutfağından bir yemek. Eğer eti biraz da tatlı seviyorsanız bence bu yemeği beğenirsiniz. Tarif Sofra'dan...

Malzemeler;
  • Yarım kilo dana kuşbaşı
  • 2 adet ayva
  • Yarım paket badem
  • Yarım paket kuru kayısı
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı


Yapılışı;
  • Öncelikle yemeğin içinde kullanılacak olan badem ve kuru kayısıları hazırlayın. Bademleri sıcak suda 5-10 dakika bekletip kabuklarını soyun ve ikiye bölün.
  • Kuru kayısıları ılık suda bekletip ikiye bölün.
  • Eti tencereye koyup suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  • Balı 1 su bardağı suda eritip tencerenize ilave edin.
  • Kayısı ve bademlerini ekleyin.
  • Bu arada soyup dilimlediğiniz ayvaları ayrı bir tavada tereyağında her iki yüzünü kızartın.
  • Tencerede pişen etlerinize ilave edin.
  • Şeker ve tuzunu da ekleyip kısık ateşte etler iyice pişene kadar yaklaşık 20 - 25 dakika daha pişirin.
  • Etinize su eklemeniz gerekirse ayvaları kızarttığınız tavaya 1 su bardağı su ekleyip kaynatın ve o suyu ilave edin.



Afiyet olsun...

16 yorum:

Sevil Şahin dedi ki...

wawww süper olmuş yine balım ellerine sağlık şifa olup süt olsun sana
öperim

aksungur46 dedi ki...

tümayım yine döktürmüşsün.dört dörtlük kızım benim,ellerine sağlık,bebişin nasıl çok öptüm sevgilerrrr

garlutti dedi ki...

Hola es mi primera visita a tu blog ..y me encanta aprender recetas diferentes ,,te invito a compartir las mias ...saludos desde VIGO ESPAÑA MARIMI

Unknown dedi ki...

tavuk eti ile olur mu acaba :)

lezzet sarayı dedi ki...

etin tadı tatlımsı nasıl olur bilemeyeceğim ama görüntü gerçekten de çok iştah açıcı olmuş ellerine sağlık.

umutluhayat dedi ki...

ellerine sağlık canım.çok değişik bir tarif

PAPATYA PRENSES dedi ki...

ayva ve et ikilisini hep denemek istemişimdir ama bir türlü kısmet olmadı.
nefis görünüyor,ellerine sağlık canım.

Pembe Tatlar dedi ki...

Bir kaç blogda görümüştüm merak ediyorum lezzetini elelrine sağlık canım...

Ordanburdanhayattan dedi ki...

hiç yemedim ben Tümaycım ama merak ettim. Bebişe bol bol süt yapsın tüm yediklerin. eline sağlık

mutfagabuyrun dedi ki...

annemler hep yaparlar adıdaq ayva yahnisi.ben denemedim ama.senınkıde süper görünüyor arkadaşım.ellerine sağlık.sevgiler.

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Tümaycığım bende evde ayva varsa et yemeklerinde kullanıyorum nefis oluyor ellerine sağlık Simaycığıma da yarasın:))) Çok öpüyoruz sizleri sevgiler bizden...

YeMeK vAkTi dedi ki...

Taze annem ellerine sağlık..Sen yaparsında güzel olmazmı :)

Unknown dedi ki...

Tümaycım ellerine sağlık yemedim ama denemek isterim doğrusu simayı öp benim için küçük kuzu

yemekbiraşk dedi ki...

tümaycım tam osmanlı mutfağı.. yalnız badem ve kayısıyı merak ettim. nasıl tat veriyor diye:)
sevgiler canım

gönül dedi ki...

Ellerinize sağlık....Ayva et ve pilava çok yakışıyor... Değişik lezzetleri denediğinize göre ayrıca balkabağınıda denemenizi tavsiye ederim..Et ve pilavada değişik bir lezzet... Sevgiler

dokuzuncubulut dedi ki...

Meyve karışımlı tarifleri çok severim, harika görünüyor sevgili Tümay. Tadının da bir o kadar güzel olduğunu biliyorum. Ellerine sağlık olsun.
Sevgiler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyTümayın Mutfağı ©2010 All rights reserved.