Çok pratik ve çok lezzetli bir tarif. Benim gibi milföyle çok fazla arası olmayanların arasını düzeltecek hatta samimi bile yapacak bir tarif:) Bunda milföy hamurumun Iglo olmasının da payı büyük bence. Gerçekten o kadar çok kabarıyor ki, sizlere tavsiyem böreklerin ağzını kapatırken daha sıkı tutmanızdır:) Herkesi çok çok selamlıyor ve de tarifime geçiyorum.
Malzemeler;
10 adet Iglo milföy
1 su bardağı doğranmış sucuk (ufak parçalar halinde)
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
Üzeri için;
1 adet yumurtanın sarısı
Susam
Yapılışı;
Milföyleriniz biraz yumuşadıktan sonra bir merdane yardımı ile biraz büyütün.
Ufak parçalar halinde doğradığınız sucuklar ile rendelenmiş kaşar peynirinizi bir kabın içinde karıştırıp iç harıcınızı elde edin.
Kare şeklindeki milföy hamurlarınızın ortasına iç harcınızdan koyun.
Karşılıklı köşeleri bohça yapar gibi ortada buluşturup yapıştırın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
Susam serperek 160 derece fırında üzerileri turuncu renk alıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.
21 yorum:
Gerçekten nasıl kabarmış öyle:)
Ellerine sağlık canım.
Tumay bunlar nefis olmus sekercim yaa
ellerien saglik
Bol kaşarlı,sucuklu,çıtır çıtır milföye kim hayır diyebilir kii ?
Ellerine sağlık canım..
Kuzunu öp benim için.
bend epek mılfoycu degılımdır. ama bular gayet guzel gozukuyor.. elınıe koluna saglık
Ayyyyy olsada yesem valla.Nefis görünüyor.
Ellerine sağlık canım.
Sevgiler;
ay süper ,nihayet yorum yazıyorum Tümayım ,ellerine sağlık canım ,ne güzel olmuş kat kat :)
neyseki yapımı kolay lezzeti garantili bir paylaşım olmuş:)
patlıcan paneden kolay ;)
ellerine sağlık
bol kaşar olsunda içinde yenmezmi canım benim.çıtır çıtır harika olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
Canım maşallah süper kabarmışlar İglo
milföy gerçekten süper ellerine sağlık öpüyorum.
çok severim benim kurtarıcımdır milföy :)ellerine sağlık...
tümaycım ellerine sağlık birde milföy iglo ise kesinlikle güzeldir:)
görüntüsü lezzetini anlatıyor ellerine sağlık arkadaşım
Gerçekten çok güzel kabarmışlar arkadaşım eline sağlık.Benim de aram hiç iyi değil şu milföylerle, çok yapay geliyorlar, igloyla ben demi tanışsam acaba sevgiler
Tümaycım maaşallah son sürat gidiyorsun ellerine sağlık arkadaşım
Kesinlikle çok haklısın canım. Böreğin ağzını sıkı kapatmalı. Yoksa çok kabardığı için mutlaka açılır:)))
Ellerine sağlık canım
Bu saatte bile canım çekti:))
Birkaç gün ziyaret edememiştim, birbirinden güzel tarifler birbiri ardına eklenmiş:))
Patlıcan pane harika görünüyor, milföy böreği de mutfakların kurtarıcısı. Çıtır çıtır nefis olmuş, ellerine sağlık...
Ellerine sağlık canım;)Sucuklu börekleri çok severim;) Öperim
bence milföy biz bayanlar için büyük bir kurtarıcı.ellerine saglık.
Bohçalar pek bir çıtır çıtır görünüyor.
Ellerine sağlık.
hem pratik hemde lezzetli bir börek bende çok seviyorum milföyden yapılmş böreği..ellerinize sağlık..
Tümaycım müthiş kabarmış:))
ellerine sağlık canımm:))
bayıldım:))
öperim seni:)
Yorum Gönder