Kocaman öpücüklerle kocaman bir merhaba:) Yani havalar o kadar değişken ki! Bu sabah da sanki bahar gibi bir hava dışarda. Biraz soğuk ama yine de güneşli pırıl pırıl bir hava var burada:) Enteresan:) Ama bizler artık kış yemekleri yapmaya başladık. Bunlardan ilk akla gelenlerden biri de kuru fasülyedi di mi? Eşim çok sever. Ama kuzu etiyle sevmediği için bizde dana etiyle yapılır. İşte tarifi:)
Malzemeler;
- Yarım kilo dana kuşbaşı
- 1 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
- 2 su bardağı kuru fasülye
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz, karabiber
Yapılışı;
- Kuru fasülyeleri bir gece önceden bir taşım kaynatıp sabaha kadar bekletin. Ertesi gün tekrar ocağın altını yakıp yumuşayana kadar pişirin.
- Yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağını koyduğunuz tencerenize ekleyip 1-2 dakika kavurun.
- Üzerine etlerinizi ilave edin.
- Benim gibi düdüklü tencerede yapacaksanız doğranmış biberlerinizi, salçanızı ve yarım su bardağı suyunuzu da ekleyip pişmeye bırakın. (Normal tencerede yapacaksanız yine tüm malzemeyi ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.)
- Etler piştikten sonra üzerlerine haşlanmış ve yumuşamış kuru fasülyelerinizi ilave edip etlerin üzerine çıkacak kadar su koyun ve bir taşım daha kaynatın.
- Tuzunu ve karabiberini ilave edip yanında turşu ile servis yapın.
Afiyet olsun...
19 yorum:
Eline sağlık canım bizim evde hergün pişse severek yer ev halkı
Canısı şimdi olsa nasıl yerdim bayı
lırım helede yanında turşuyla hepsi
hazır halde beni bekliyor sanırım:)
Ellerine sağlık kocaman öpüyorum.
pilavla kurufasulye harika olur bence.ellerine sağlık arkadaşım.çok güzel görünüyor.sevgiler.
Kış deyince aklıma yemeklerden kuru fasülye gelir , pilav ve turşu ile nasılda muhteşem üçlü olurlar.
Ellerine sağlık Tümaycım
sanki bana 3 yemek kaşığı yağ az gibi geldi:))
ımmm nefis yanındaki o turşu tabağıyla muhteşem bir ikili olmuşlar ellerine sağlık canım
Kışın vazgeçilmez yemeği,biz de ne çok severiz.Yıldız Hanım'a katılıyorum turşu ve pilavla birlikte mükemmel bir yemek ziyafeti,ellerinize sağlık.
of of kuşum ellerine sağlık nefis olmuş yanına pilav ve ayranla nefis gider bir tabak alabilir miyim.
Öperim seni..
Simay nasıl??
fıstığım yağı biraz az değil mi... hani Türk Mutfağından ya şöyle bol yağ yakışıyor bu yemeğe:D
ama böylesi de nefis.. turşu sevenler bir de turşu yerler yanında ohh:D
tümaycım nemde çok severim.ellerine sağlık.
Herkese çok teşekkür ederim güzel yorumları için. Yağı ewet az ama ben düdüklüde pişirdiğim için ve genelde yemeklerimde tuz ve yağı koklatarak yaptığım için bu miktarda kullanıyorum. Tabii ki isteyen arttırabilir.
Tumay'cim enfes bir goruntu.Ellerine saglik canim.
Turk olupta etlu kurfasulye pilav sevmeyen varmi dir acaba.
Sevgiler
Sefa
nefis gözüküyor ellerine sağlık canım beniim
oopppss!yok canım yok yağı gayet iyi hem ette var içinde bende senden fazla koymazdım.Deniz huu rejimdeyiz ya:)
kim sevmezzzz? ben bayılırım..
ellerine sağlık canım
tümaycım tam kıvamlı olmuş:) bende şimdi kardeşini suya yatırıcam nohutu:)
eline sağlık canım
ellerine sağlık Tümay
bu havalara dikkat et canım doğuma da az süre kalmışken aman hasta olma
öpüyorum seni
oh oh süper yanına da pilav ...
Kuru fasulyeyi kuzu eti ile çok severim fakat bizim evdede sevilmez tümayım:)kuru olsunda eti farketmez değilmi,nefis görünüyor nefis bol salçalı ben de öyle hazırlıyorum ellerine sağlık canım benim.çok öpüyorum seni..
bizde de kuru fasulye dana etiyle pişer.hatta kemikli etle pişer.sanki daha lezzetli oluyor.ellerine saglık.
Yorum Gönder