29 Aralık 2010 Çarşamba

ETLİ PIRASA

Çok çok lezzetli bir yemek tarifi vermek istiyorum bu sabah. Hem sağlıklı hem de gerçekten çok lezzetli. Özellikle pırasa sevmeyenler için tavsiye ediyorum çünkü pırasa yiyor gibi değilsiniz bu yemekte. O yüzden de hem pırasanın vitaminini almak hem de severek yemek için haydi mutfağa:) Doğaçlama yaptığım bir yemek:)


Malzemeler;
  • 7 adet pırasa
  • 1 adet kuru soğan
  • 250 gram dana kuşbaşı
  • 2 yemek kaşığı bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
  • Tuz, karabiber

Yapılışı;
  • Yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağı koyduğunuz tencerenizde saydamlaşana kadar kavurun.
  • Üzerine kuşbaşı etlerinizi atıp suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  • Üzerine salçayı ilave edip bir karıştırın.
  • Dilimlenmiş havuçlarınızı ve dilimlenmiş pırasaları da tencereye ilave ettikten sonra üzerine çıkacak kadar su ekleyin.
  • Bulguru da ilave ettikten sonra tuzunu ve karabiberini koyun ve kaynamaya bırakın.
  • Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun...

18 yorum:

umutluhayat dedi ki...

çok güzel gerçekten.ellerine sağlık canım.

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor ben nromalde zeytinyağlı ve ılık severım ,eşim yemıyor o yuzden ama bu şekilde yaparsam sanırım yer :) güzel bir tarif olmuş ...

sevgiler,

mandalincikmazi dedi ki...

Ellerine sağlık canım
pırasa benim en sevdiğim sebzedir
etli pek yapmam ama çok daha lezzetli olduğu kesin...
Simay'ı benim için öp kokla
nasılda mis gibidir şimdi o :))

Adsız dedi ki...

Sevgili Tümay,
Bloğunuzda enginar tarifi varmıdır bulamadım da ? Pırasayı ailecek çok severiz buna da kızım bayılacak.Kıymalı daha önce hiç denemedim.Elllerinize sağlık sevgiler Yeni yılda mutluluk ve sağlık dolu günler sizinle olsun.

Merry *. • ˚ ˚ •. ★ ★ Christmas. *. °. ° * * ★ ★ Joyeux. • ˚ ˚ ★ ★ ˛ ˚ ˛ •
•. Noël ★ ˛ ˚ _Π_____. * ˚ ★ ★ ★
˚ ˛ • ˛ • ˚ */______/~ \. ˚ ˚ ˛ ★ ★ ★
˚ ˛ • ˛ • ˚ *| 田田 | 门
°º ♫°° ♫♫ °º ♫°° ♫♫ °º ♫°° ♫♫ °º ♫°

mutfagabuyrun dedi ki...

pırasa çok lezzetli ve bol vitamınlı bir sebze.ellerine sağlık arkadaşım.çok güzel olmuş.öpüyorum.

Saglıklımutfak dedi ki...

Pırasanın her türlüsünü severim. Ellerine sağlık bende yapacağım bu hafta :)Yarasın bol bol süt olsun :))

Unknown dedi ki...

Canım benim ellerine sağlık pırasan
harika öpüyorum.

Unknown dedi ki...

Etlisinide,etsizinide çok severim.
Ellerine sağlık
Sevgiler.

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Pırasayı zeytinyağlı sevenlerdenim:)

ellerine sağlık canım..

YeMeK vAkTi dedi ki...

Etli pırasayı tercih etmesemde bu görüntü karşısında yapsammı diye düşünmedim değil:)Ellerine sağlık canım benim

Bayram Kombesi dedi ki...

Ellerine saglik, annelerin guzeli.

lezzet sarayı dedi ki...

tümaycım ellerine sağlık ne kadar da lezzetli görünüyor canım.

Filiz dedi ki...

eline sağlık canım,çok sağlıklı bir yemek olmuş,lezzetinden şüphem yok zaten:))seni de bebişi de öpüyorum:))

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Şeftaliye de annesine de yarasın ellerine sağlık Tümaycığım ikinizide öpüyorum sevgiler..

Benhurum dedi ki...

Sebze yemeklerini her ne kadar etsiz tercih etsemde senin o güzel ellerinden çıkmışsa asla hayır demem nur yüzlüm, ellerine sağlık ve afiyet şekerler olsun Simay'ıma da bol süt olsun annesi;) Teyzesinin kuzusunu bol bol kokla benim için tamammı;) Seni öptüm kocaman;)

Hayattan Azıcık dedi ki...

2 Ocak - 2 Subat tarihleri arasinda yapacagim ``Ben Buldum`` etkinligime davetlisiniz..

Hepimiz mutfağımız da bir sürü tarif uretiyoruz. Bir etkinlik yapma fikri benim sürekli bir şeyler üretme isteğim ile başladı. Sizlerden de kendi tariflerinizi gondermenizi bekliyorum. Bol katilimli olur umuyorum.

Sütüme Sarelleme Karışma!!! dedi ki...

yazık ki biz de eşler,çocuklar kimse sevmez bir anne-anneanne-ben! bir araya geldik mi anneannenin elinden yeriz bunu offf! canım çekti resmen! ellerine sağlık...

Sevil Şahin dedi ki...

canım sayfamda bir yılbaşı çekilişim var beklerim
sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyTümayın Mutfağı ©2010 All rights reserved.