28 Ocak 2011 Cuma

BALKABAĞI SOSLU MUHALLEBİ


Herkese hayırlı cumalar. Güzel bir gün. Gecemiz biraz uykusuz geçti ama günümüz güzel başladı:) Bugün evde kalmış bir miktar kabak tatlısının değerlendirilmesi sonucu oluşan tatlımı tariflemek istiyorum:) 6-7 dilim kabak tatlısı kalmıştı. Üstlerindeki ceviz ile beraber el blendırı ile püre haline getirip, vişne soslu muhallebimin muhallebisinden yapıp üzerine sürdüm. Bence harika oldu:) İlerleyen günlerde kabak tatlısı tarifi de vereceğim. Herkese iyi haftasonları...


Malzemeler;



Kabak püresi için;
  • 6-7 dilim kabak tatlısı (Tatlı yok ise kabak püresi için; 6-7 dilim kabağı iki su bardağı suda içine 1 su bardağı şeker ekleyerek haşlayın)

Muhallebi için;
  • 3 su bardağı soğuk süt
  • 3 çorba kaşığı pirinç unu
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası (dolu dolu)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet orta boy yumurta

Yapılışı;
  • Tüm muhallebi malzemelerini karıştırıp ocağa alın ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  • Piştikten sonra servis kaplarının 3te 2sine pay edin.
  • Kabak püresi için dilim kabaklarınızı toz şekerleri de ilave ederek haşlayın. (Ya da hazırda kabak talınız var ise onu da kullabilirsiniz)
  • Pişip yumuşayan kabaklarınızı ya da kabak tatlınızı el blendırından geçirip püre haline getirin.
  • Muhallebinizin üzerine sürün.
  • Cevizle süsleyerek servis yapın.


Afiyet olsun...

23 yorum:

BALLI LOKMAM dedi ki...

eminim çok güzel olmuştur. Kabağada vişneyede bayılırım:)))

kalpkurabiye dedi ki...

canım Tümay'ım:)
ellerine sağlık güzelim benimm:) şifa olsun sana, senden de Simay'ıma:)
kocamann öpüyorum sizi:)

Unknown dedi ki...

Canım hayırlı cumalar balkabağına bayılırım.Muhallebin harika olmuş ellerine sağlık öpüyorum.

Tarifkolik / Öznur dedi ki...

Merhaba canım bende bugün benzer bir tarif yayınladım :) Seninkide harika görünüyor ellerinize sağlık Sevgilerimle..

Saglıklımutfak dedi ki...

Canım benim eline sağlık. Seninki de de değişik olmuş. afiyet olsun.

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Yarasın herkese bu güzel tatlı ellerine sağlık Tümaycığım....

mutfagabuyrun dedi ki...

kabak püresi muhallebiye çok yakışıyor.ellerine sağlık canım.hayırlı cumalar.

lezzet sefasi dedi ki...

Nefis bir gorunum, bedne seftali ile yapayim ))))

lezzet sarayı dedi ki...

tümaycım ellerine sağlık canım harika olmuş.

Mutfak Havlusu dedi ki...

ne güzel değerlenmiş kabaklar.yoğunluklardan bu sene bende bir türlü kabaklı birşeyler yapamadım işte sadece böyle seyreyliyorum:)
ellerinize sağlık..

MAVİ TUTKU dedi ki...

Hay Allah bu akşam ne kadar çok harika tatlılar gördüm bloglarda, bu da onlardan biri..

Zeynep'in Evi dedi ki...

ben şimdi az önce pazardan neden kabak almadığımı dşünüp üzülüyorum :(

umutluhayat dedi ki...

çok güzel ,tam benlik.ellerine sağlık canım.

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık eminim güzel olmuştur Tümaycım

Unknown dedi ki...

çok degisik bir tarif olmus, ellerin dert gôrmezsin

Özgen dedi ki...

Ellerine sağlık canım balkabağı en sevdiğim şeylerden biridir bayılırım onun girdiği herşeye sevgiler...

yemekbiraşk dedi ki...

tümaycım gerçektende nefis olmuş...
eline sağlık

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık canım,çok güzel görünüyor.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Demek 43 günlük annesiniz, ne güzell..Allah bağışlasın, hep birlikte sağlık huzur dolu bir hayat nasip etsin.:)

YELDA dedi ki...

Ellerine sağlık Tümay hem bebişle ilgileniyorsun hem de harika şeyler yapmaya devam ediyorsun ... Bravo :)
Sevgiler

aksungur46 dedi ki...

harika bir tarif 23 şubatta günün var tatlı ne yapayım diye düşünürken senin bu güzel tarifin çıktı karşıma inş.bunu yapacağım.mutfak perisi,melek simayın güzel annesi seni ve kızını çokkkk öptüm.sağlıkla kal

lezzettabağı dedi ki...

Tümaycığım merhabalar demeye geldim ne güzel şeyler yapmışsın yine ellerin dert görmesin. Muhallebi de helva da harika olmuşlar besbelli. Görüşmek üzere sevgiler..

çeşnici Handan dedi ki...

Tümaycığım nefis görünüyor ellerine sağlık canım.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyTümayın Mutfağı ©2010 All rights reserved.