3 Nisan 2010 Cumartesi

VİŞNE SOSLU MUHALLEBİ





Malzemeler;
  • 3 su bardağı soğuk süt
  • 3 çorba kaşığı pirinç unu
  • 2 çorba kaşığı nişasta (buğday ya da patates olur) (dolu dolu)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet orta boy yumurta

Vişne sos için; (sos tarifim Hünerli Bayanlar Müge'den:) )
  • 1 su bardağı vişne
  • 1 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası (dolu dolu)
  • 4 çorba kaşığı toz şeker (dolu dolu)

Süslemek için;

  • Hindistan cevizi
  • Yaban mersini

Yapılışı;
  • Tüm muhallebi malzemelerini soğuk süt ile çırpıp ocağa koyun ve devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. (Resimdeki gibi 6 kase muhallebi çıkıyor bu malzemeden. İsteğinize göre arttırabilirsiniz)
  • Servis kaplarınızın 3'te 2'sine muhallebilerinizi pay ettikten sonra vişne sosu için vişnelerinizi derince bir kaba alın.
  • Blendırla vişnelerinizi iyice ezip püre haline getirin ve sos için gerekli tüm malzeme ile beraber püre haline gelmiş vişnelerinizi bir tencereye alın.
  • Orta ateşte kaynayana kadar pişirin.
  • Sosun soğumasını beklemeden muhallebilerinizin üstüne yayın, oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırın.
  • Servis yapacağınız zaman üzerine hindistan cevizi ve bir miktar yaban mersini koyup süsleyebilirsiniz. (Yaban mersini çok faydalıdır. Siz de eşim gibi sevmiyorsanız benim gibi başka şeylere katarak da yedirebilirsiniz:) )


Afiyet olsun...

2 yorum:

Sevil Şahin dedi ki...

Sevgili tümay ellerine sağlık nefis olmuş..
afiyet bal olsun
sevgiler

Tümay Öztürk dedi ki...

Gönderdiğin nota çok sevindim. Çünkü sayfanı zaten takip ediyordum. Yazdığın not için çok teşekkür ederim. Size de afiyet olsun:)Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyTümayın Mutfağı ©2010 All rights reserved.