Malzemeler;
- 3 su bardağı soğuk süt
- 3 çorba kaşığı pirinç unu
- 2 çorba kaşığı nişasta (buğday ya da patates olur) (dolu dolu)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet orta boy yumurta
Vişne sos için; (sos tarifim Hünerli Bayanlar Müge'den:) )
- 1 su bardağı vişne
- 1 su bardağı su
- 1 çorba kaşığı mısır nişastası (dolu dolu)
- 4 çorba kaşığı toz şeker (dolu dolu)
Süslemek için;
- Hindistan cevizi
- Yaban mersini
Yapılışı;
- Tüm muhallebi malzemelerini soğuk süt ile çırpıp ocağa koyun ve devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. (Resimdeki gibi 6 kase muhallebi çıkıyor bu malzemeden. İsteğinize göre arttırabilirsiniz)
- Servis kaplarınızın 3'te 2'sine muhallebilerinizi pay ettikten sonra vişne sosu için vişnelerinizi derince bir kaba alın.
- Blendırla vişnelerinizi iyice ezip püre haline getirin ve sos için gerekli tüm malzeme ile beraber püre haline gelmiş vişnelerinizi bir tencereye alın.
- Orta ateşte kaynayana kadar pişirin.
- Sosun soğumasını beklemeden muhallebilerinizin üstüne yayın, oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırın.
- Servis yapacağınız zaman üzerine hindistan cevizi ve bir miktar yaban mersini koyup süsleyebilirsiniz. (Yaban mersini çok faydalıdır. Siz de eşim gibi sevmiyorsanız benim gibi başka şeylere katarak da yedirebilirsiniz:) )
Afiyet olsun...
2 yorum:
Sevgili tümay ellerine sağlık nefis olmuş..
afiyet bal olsun
sevgiler
Gönderdiğin nota çok sevindim. Çünkü sayfanı zaten takip ediyordum. Yazdığın not için çok teşekkür ederim. Size de afiyet olsun:)Sevgiler...
Yorum Gönder