13 Aralık 2010 Pazartesi

ARPA ŞEHRİYE PİLAVI



Herkese iyi haftalar. Yine soğuk bir hava ama sanırım artık hep böyle. Hayret ki henüz bizim buraya kar düşmedi. Genelde hiç atlamaz ilk buraya düşerdi:) Sanırım benim doğum yapmamı bekliyor:) Hadi bakalım:) Bugün kolay ama lezzetli, alternatif bir pilav tarifi vermek istiyorum. Tarifin esası aslında normal bir pirinç pilavı ile aynı.

Malzemeler;
  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı;
  • Pilav tencerenize yağlarınızı koyup tereyağ eriyene kadar bekleyin.
  • Üzerine arpa şehriyenizi ekleyip bir kaç dakika kavurun. Fazla kavurup şehriyeleri yakmamaya dikkat edin.
  • Tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.
  • Sıcak suyunuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin.
  • Suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatıp tencere ile kapak arasına havlu kağıt koyup bir 10 - 15 dakika pilavınızın demlenmesini bekleyin.
  • Karıştırarak servis yapın.


Afiyet olsun...

21 yorum:

Unknown dedi ki...

Canımmmm mutlu haftalar buz gibi Bursa'dan sımsıcak sevgiler.Arpa şehriye pilavın harika ellerine sağ
lık sanırım doğuma az kaldı Rabbim yanında yar ve yardımcın olsun öpü
yorum.

Cafe Pepela dedi ki...

Şehriye pilavı!
Vallahi bayılırım :)

dökme demir tava dedi ki...

güzel tarif olmuş ellerine sağlık

lezzet sefasi dedi ki...

Benim kardesimin cocukluktan be ri favari pilavi bu Arpa sehriye pilavidir.
Elelrine saglik arkadasim.
Sevgiler
Sefa

ANNEMİNELİ dedi ki...

Merhaba; çok sevdiğim bir lezzettir.Ellerin dert görmesin...sevgilerrrrrr....

Saglıklımutfak dedi ki...

Üniversitede Ankara kebabı diye bir yemek çıkardı onun yanında mutlaka şehriye pilavı verilirdi. bende bayılırdım. ellerine sağlık canım beniim:)

umutluhayat dedi ki...

mımmm çok severim.ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

Şehriyeler tam da kıvamında kavrulmuş.Mis gibi bir pilav olmuş,ellerine sağlık Tümay'cığım.

mutfagabuyrun dedi ki...

ARPA ŞEHRİYEYİ ÇOK SEVERİM.ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM.SEVGİLER.

Damak Tadı dedi ki...

Çok nefis görünüyor canım..Bizim mutfağımızda nedense hiç yapılmaz..Arada beyaz pilavla pişirilir..Canımız çekti arkadaşlarla..))Ellerine sağlık..Sevgiler..

Unknown dedi ki...

çok ama çok severim ellerine sağlık Tümaycım

çeşnici Handan dedi ki...

Pilavı bu şekilde çok severim Tümaycığım harika olmuş ellerine sağlık canım. Afiyet şeker olsun.

Nehir Butik Pasta dedi ki...

Tümay çok sevdiğim bir pilavdır,ellerine sağlık
bebekten son haberler ne?ne zaman gelmeyi düşünüyormuş küçük hanım:)

evatolyesi dedi ki...

Çok severim ellerinize sağlık
Sevgiler:)

Sütüme Sarelleme Karışma!!! dedi ki...

çok severim ben de... pirince de katarım ya da yemeğe göre aynen böyle yaparım! ellerine sağlık!

kalpkurabiye dedi ki...

Tümaycığımm çok severiimmm çookkk:))
ellerin dert görmesinn:)) mis gibi görünüyor vallahii:))
harikasın tatlımm:))
bu arada o güzel yorumun beni çok mutlu etti:))
güle güle kullan hepsini canımm:))

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Çok nefis görünüyor, ellerine sağlık canım.

YeMeK vAkTi dedi ki...

Tümayım ellerine sağlık nefis görünüyor tane tane olmuş:)

Adsız dedi ki...

çok güzel görünüyor , maydonoz yaprağıyla sunum çok güzel olmuş , bende yarın denemeyi düşünüyorum en yakın zaman da tavuklu şehriyeli çorbanı da :))

Sevil Şahin dedi ki...

canım benim
ellerine sağlık çok severim nefis olmuş..

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Et yemeklerin yanina ne kadar guzel yakisir. Ozellikle bezelyeli tavuk gogusu. Ellerine saglik.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyTümayın Mutfağı ©2010 All rights reserved.