Kocaman bir merhaba herkese:) Uzun zamandır denemek istediğim baklava yufkasını bildiğiniz gibi daha önce cevizli burma tatlısında ilk defa kullanmış ve de çok memnun kalmıştım. Şimdi sürekli bu yufkadan alıyorum:) Nerdeyse diğer yufka kalın bile geliyor:) Ama onun da yeri ayrı tabii:) Bu yufkadan peynirli börekte yaptım. Onu da ilerleyen günlerde yayınlayacağım. Bu tariflerim Hünerli Bayanlardan...
Malzemeler;
- 12 adet baklava yufkası
- 300 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1,5 yemek kaşığı kuş üzümü (önceden bir 10 dakika ılık suda bekletebilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
- Tuz, karabiber
Yufkalar için;
- 3 yemek kaşığı Yonca Sıvıyağ
Üstü için;
- 1 adet yumurtanın sarısı
- Çörek otu ve susam
Yapılışı;
- Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağı ile saydamlaşana kadar kavurun.
- Üzerine kıyma koyup suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.
- Tuzunu, karabiberini ekleyip ocağı kapatın.
- Kuş üzümünü ilave edip soğumaya bırakın.
- İlk yufkanızı serip üzerine sıvıyağ sürün ve ikinci yufkayı da üzerine serin.
- Tekrar sıvıyağ sürüp üçüncü yufkanızı da onun üzerine koyun.
- Hazırladığınız iç harcınızdan heryere serpiştirin.
- Yufkaları sıkıca rulo yapıp 3'e bölün.
- Tüm yufkalarınız bitene kadar aynı şekilde yapın.
- Böreklerinizi yağlanmış tepsinize dizin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin.
- 170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 25 - 30 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
20 yorum:
ellerinize saglik cok guzel gorunuyor
Tümaycığım,ne kadar da güzel olmuş böreklerin..
Çıtır çıtır nefis duruyorlar..
Ben su böreği yufkası alıp yapmıştım ama çok memnun kalmamıştım açıkçası..
Sanırım beceremedim :)
Baklava yufkasını da denemedim o sebeple..
Şimdi bu çıtırları görünce,denemeden durmak olmayacak :)
afiyet olsun..
sevgilerimle..
Tümaycım nefis görünüyor ,ellerine sağlık...
Canım benim bende sık yapıyorum çıtır çıtır oluyor.Ellerine sağlık akşam sesini duymak büyük mutluluk
tu kocaman öpüyorum.İnşallah bugün çözülür çok üzülücem yoksa:))
Ben baklavasını pek beceremedim.Ama dediğiniz gibi böreği şahane oluyor.incecik açma börekler gibi.Sizin börekte aynen harika gözüküyor.
canım Tümayım ellerin dert görmesin canım benim..
ne güzel ettin denedin bu yufkaları..
ttalında şahaneydi böreğinde şahane olmuşş ellerin dert görmesin canımm:)
ellerine sağlık canım.çok güzel olmuş.baklava yufkası benim için bir nimet.herşey nefis oluyor bu yufkadan.
bende baklava yufkasindan baklava yapmistim, harika oldu hic evde acmaya gerek yok artik. Ama börek denemedim acikcasi cok merak ettim. Elerine saglik. Sevgiler...
bir ara arkadaşta yemiştim çıtır çıtır bayılmıştım.şimdi görünce cnm çekti.ellerinize sağlık
Tümayyyy! çok fenasın çokkkk - masa başında yedim yine yoğunluktan üstelik oturuyorum diye (söylemesi ayıp) ton balıklı salata! ama börek ama bu börek çok fena - çıtırsını düşündüm ilk ısırıkta:)) Afiyetler olsun sana ve güzel kızına ne diyeyim:)))
ben kıymalı yiyemiyorum ama pateteslisini yapıyorum.sizinkide çok güzel olmuş.ellerinize sağlık.sevgiler.
ellerinize sağlık çok güzel görünüyor bayıldım...
merhabalar,
bende bir hediyen var:)
sevgiler
Ellerine sağlık canım gerçektende hoş görünüyor
Sevgiler:)
Tümaycım nefis gözüküyorlar canım eline sağlık :)
bende çok merak ediyorum,deneyeceğim
ellerine sağlık Tümay
ama yorma kendini,dikkat et
öpüyorum seni
Tümaycım ellerine sağlık ama normal yufkaya da haksızlık etmiyelim onunla da bir geçmişimiz var
Merhabalar
Bloğunuza başka bir blogdan geçtim. Böreklerin görüntüsünü görünce yorum yazmadan geçemedim. Hiç baklava yufkası ile börek denemedim. Nefis görünüyorlar ellerinize ve emeklerinize sağlık..
Çok tatlı yemediğimiz için bu yufkayı ben de tuzlu tariflerde kullanırım. Çıtır çıtır nefis olmuş, ellerinize sağlık olsun.
Sevgiler.
baklavalık yufkanın tadına bakmış biri olarak artık vazgeçemezsin :=))
canım benim ellerine sağlık afiyet bal olsun
simayıma şifa olsun
Yorum Gönder