1 Aralık 2010 Çarşamba

PİRİNÇLİ DOMATES ÇORBASI

Merhabalar:) Çok güzel ve yapımı kolay bir çorba ile karşınızdayım bu sabah:) Bu arada dünkü yazımdaki uykusuzluğuma üzülen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. Bu gece biraz uyudum sayılır. Çok olmasa da en azından ayaktayım. Ama bu sefer öğleden sonra kesinlikle biraz uyuyacağım. Gelelim tarifimize:) Bu tarif Sofra dergisinden. Ben bazı malzemelerini değiştirerek yaptım. Bu arada Sofra dergisine, tarafıma göndermiş olduğu özel çay saati dergisinden dolayı çok teşekkür ederim. Aslında dergi demek biraz basit oldu kitap diyebiliriz:) Güzel yazısından dolayı da Sofra Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Esra Düzdağ'a ve Zeynep Doğan'a da çok teşekkür ederim. Bu çorbayı da mutlaka deneyim derim:)


Malzemeler;
  • 2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 6-7 yemek kaşığı Yonca domates rendesi ya da 5 adet rendelenmiş domates
  • 5 su bardağı su
  • Yarım su bardağı haşlanmış pirinç
  • Kotanyı değirmen sofra tuzu
  • Kotanyı değirmen renkli karabiber

Üzeri için;
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı;
  • Çorbayı yapacağınız tencereye un ve yağınızı koyup unun kokusu gidene kadar kavurun.
  • Üzerine domates rendesini ekleyin.
  • Su, tuz ve karabiberi de ekledikten sonra suyun kaynamasını bekleyin.
  • Kaynadıktan sonra haşlanmış pirinçleri ilave edin ve kısık ateşte 5 dakika kadar daha pişirin.
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ile servis yapın.
  • Süslemek için renkli biberler ve fesleğen de kullanabilirsiniz.



Afiyet olsun...

18 yorum:

Unknown dedi ki...

çok güzel ellerine sağlık bu çorbaların havası pazar günü geliyormuş

Sütüme Sarelleme Karışma!!! dedi ki...

dün aklıma geldi inan bu çorba kaç zamandır pişirmedim ne de güzel olur bol limonla diye! afiyet olsun...

mutfagabuyrun dedi ki...

çorba çok güzel görünüyor.ellerine sağlık arkadaşım.ben pirinçli denemedim ama mutlaka deneyecem.

Unknown dedi ki...

Canımmm bu gece uyuyabilmene sevin
dim.Çorba enfes ellerine sağlık Es
ra hanım banada yollamış dergi sağolsun:))Öpüyorum canım seni...

Hülya dedi ki...

ben çok severim bu çorbayı! Ellerine sağlık Tümaycım. Sevgiler Hülya
hulyanindunyasi.blogspot.com

Unknown dedi ki...

Nefis görünüyor,mutlaka deneyeceğim.ellerine sağlık canım.

Bayram Kombesi dedi ki...

Bu gece uyuduguna sevindim. Corban da harika gorunuyor. Bebisine de yarar, afiyetler olsun.

Unknown dedi ki...

Canım bi aralar bende de vardı uykusuzluk ve çok kötüydü..
Yeteri kadar uyumayınca insan hiç dinlenemiyor,gündelik işlerine bile zor adapte oluyor filan..
Uyku çok önemli..
Senin de uyumuş olmana sevindim :)
inşallah hep düzenli olur bundn sonra..
Çorba kaseni alayım diyorum öğle yemeği için :)
Bol limon sıkıp yerim afiyetle :)
Ellerine sağlık canım..
sevgilerimle..

yemekbiraşk dedi ki...

eline sağlık tümaycım..
rengi baş döndürüyor:) nefis olmuş..
sevgiler..

umutluhayat dedi ki...

çok sevdiğim bir çorbadır.ellerine sağlık canım.

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Üffff nefis Mügeciğim çok sever harika omuş Tümaycığım çok nefis görünüyor yarasın ikinizede çok öpüyorum sevgiler

Lezzet Adası dedi ki...

pirinçlisini hiç yememiştim eminim çok lezzetli olmuştur. ellerine sağlık ablacım.sevgiler...

LEZZETİKRAM dedi ki...

oh oh benim hasta çorbam bu ,nefis canım :)

kalpkurabiye dedi ki...

Tümayım ellerine sağlık,
uyuyabilmiş olmana çok sevindim..
Kendine dikkat et tatlım benim..
çorban da nefis..
Miniği kucağına alıp da kendine geldiğinde çay saati kitabından ikramlarını bekliyorum bilesin:))

YELDA dedi ki...

Ellerine sağlık. Bu arada benim size bir ÖDÜLÜM var , en kısa zamanda bloguma bekliyorum ödülünüzde alınmak üzere sizi heyecanla bekliyor olacak. Sevgiler...

çeşnici Handan dedi ki...

Tümaycığım şifa gibi bir çorbadır bu sana da bebişe de yarasın çok güzel olmuş ellerine sağlık canım.

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık tümaycım şifa olsun.. sevgiler..

YeMeK vAkTi dedi ki...

Tümayım ellerine sağlık..Annem çok sık yapar pirinçli çornayı:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyTümayın Mutfağı ©2010 All rights reserved.