Malzemeler;
- 1 paket tavuk ızgara tava (Kalça eti ya da göğüs de olur.)
- 1 paket mantar (Mantarların kapalı olmasına dikkat edin. Açık olan bir mantar diğer tüm mantarları da karartır)
- 4 adet domates
- 3 diş sarımsak (Sarımsaklarınız ufak ise yerlidir. Daha lezzetlidir)
- Yarım demet maydanoz
- Tavukları sarmak için alüminyum folyo kağıt
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Terbiye için;
- 5-6 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
- Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, bol kekik, varsa fesleğen (Hepsinden bir tutam)
- 3 adet domates (yarım kutu kadar konserve doğranmış domates de kullanabilirsiniz)
- 1-2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1-2 diş sarımsak
- Artan iç malzeme
Yapılışı;
- Önce tavukların terbiyesi için genişce bir kabın içine zeytinyağını koyup tüm baharatları içine katın ve karıştırın.
- Tavuklarınızı bu karışıma koyup en az 2 saat bekletin.
- Bu terbiye etler için de geçerlidir. Hatta biftek falan ise terbiye edeceğiniz et, en az 4 saat kadar beklemelidir. Streçleyip geceden buzdolabına bile koymakta fayda var.
- Tavuğunuz göğüs eti ise, içine süt de ilave edebilirsiniz.
- Tavuklar beklerken, içine dolduracağımız harcımız için mantarları bol suda iyice yıkayıp, içinde bir miktar limonlu su bulunan kabın içine koyun. Diğer malzemeler hazırlanırken mantarlar kararmasın diye burada beklemesinde yarar var.
- Maydanozları ince ince doğrayın.
- Domatesleri soyup küp küp doğrayın.
- Sarımsakları soyup dilimleyin.
- Mantarlarınızı limonlu sudan alıp bol suda yıkayıp duruladıktan sonra ufak ufak doğrayın.
- Tüm bu hazırladığınız malzemeleri bir kabın içine zeytinyağı, tuz ve karabiber ilave ederek koyun ve karıştırın.
- Tavuk rulolarını sarmak için alüminyum folyo kağıdını, kaç adet tavuk rulonuz olacaksa o miktarda kareler halinde kesin. (15cm x 15 cm şeklinde)
- Tavuk etlerinizi kesilmiş alüminyum kağıt parçalarının üzerine alıp ortalarına hazırladığınız iç harcınızdan koyun ve rulo şeklinde sıkıca sararak kapatın.
- Alüminyum folyolarınızı da paket gibi bağlayıp tepsiye dizin.
- Tepsiye bir miktar su ekleyip, 180 derece fırında ortalama 30-35 dakika kadar pişirin.
- Bu arada artan iç harcınızı ufak bir tencereye alın ve içine domates sos için gerekli malzemeleri ekleyip kaynayana kadar pişirin.
- Tavuk rulolarınızı folyolarından çıkarıp servis tabağına alın.
- Folyonun içindeki suyu da, eğer tavuğunuzun yanında pirinç ya da bulgur pilavı (tarifi) var ise, üstüne bir miktar dökerek de servis yapabilirsiniz.
- Etrafa yayılan kekik kokusunu şimdiden koklar gibiyim:)
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder