3 Nisan 2010 Cumartesi

DOMATES SOSLU TAVUK RULO



Malzemeler;
  • 1 paket tavuk ızgara tava (Kalça eti ya da göğüs de olur.)
  • 1 paket mantar (Mantarların kapalı olmasına dikkat edin. Açık olan bir mantar diğer tüm mantarları da karartır)
  • 4 adet domates
  • 3 diş sarımsak (Sarımsaklarınız ufak ise yerlidir. Daha lezzetlidir)
  • Yarım demet maydanoz
  • Tavukları sarmak için alüminyum folyo kağıt
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber


Terbiye için;
  • 5-6 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, bol kekik, varsa fesleğen (Hepsinden bir tutam)
Domates sos için;
  • 3 adet domates (yarım kutu kadar konserve doğranmış domates de kullanabilirsiniz)
  • 1-2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1-2 diş sarımsak
  • Artan iç malzeme


Yapılışı;
  • Önce tavukların terbiyesi için genişce bir kabın içine zeytinyağını koyup tüm baharatları içine katın ve karıştırın.
  • Tavuklarınızı bu karışıma koyup en az 2 saat bekletin.
  • Bu terbiye etler için de geçerlidir. Hatta biftek falan ise terbiye edeceğiniz et, en az 4 saat kadar beklemelidir. Streçleyip geceden buzdolabına bile koymakta fayda var.
  • Tavuğunuz göğüs eti ise, içine süt de ilave edebilirsiniz.
  • Tavuklar beklerken, içine dolduracağımız harcımız için mantarları bol suda iyice yıkayıp, içinde bir miktar limonlu su bulunan kabın içine koyun. Diğer malzemeler hazırlanırken mantarlar kararmasın diye burada beklemesinde yarar var.
  • Maydanozları ince ince doğrayın.
  • Domatesleri soyup küp küp doğrayın.
  • Sarımsakları soyup dilimleyin.
  • Mantarlarınızı limonlu sudan alıp bol suda yıkayıp duruladıktan sonra ufak ufak doğrayın.
  • Tüm bu hazırladığınız malzemeleri bir kabın içine zeytinyağı, tuz ve karabiber ilave ederek koyun ve karıştırın.
  • Tavuk rulolarını sarmak için alüminyum folyo kağıdını, kaç adet tavuk rulonuz olacaksa o miktarda kareler halinde kesin. (15cm x 15 cm şeklinde)
  • Tavuk etlerinizi kesilmiş alüminyum kağıt parçalarının üzerine alıp ortalarına hazırladığınız iç harcınızdan koyun ve rulo şeklinde sıkıca sararak kapatın.
  • Alüminyum folyolarınızı da paket gibi bağlayıp tepsiye dizin.
  • Tepsiye bir miktar su ekleyip, 180 derece fırında ortalama 30-35 dakika kadar pişirin.
  • Bu arada artan iç harcınızı ufak bir tencereye alın ve içine domates sos için gerekli malzemeleri ekleyip kaynayana kadar pişirin.

  • Tavuk rulolarınızı folyolarından çıkarıp servis tabağına alın.
  • Folyonun içindeki suyu da, eğer tavuğunuzun yanında pirinç ya da bulgur pilavı (tarifi) var ise, üstüne bir miktar dökerek de servis yapabilirsiniz.
  • Etrafa yayılan kekik kokusunu şimdiden koklar gibiyim:)



Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyTümayın Mutfağı ©2010 All rights reserved.