13 Nisan 2010 Salı

TAVUKLU MAKARNA SALATASI


Tarifimi Hümeyra'nın 57. Porselen Demlik Çay Saati etkinliğine gönderiyorum ve bir makarna sever olarak bu tarifi mutlaka deneyin diyorum:)

Malzemeler;
  • Yarım paket makarna
  • 1 paket ince göğüs tavuk
  • 2 dal taze soğan
  • 4-5 dal maydanoz
  • 4-5 dal dereotu
  • 1 küçük kavanoz garnitür
  • 10-15 adet kornişon turşu
  • 1 kutu konserve mısır
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 tatlı kaşığı mayonez
  • Tuz

Yapılışı;

  • Öncelikle tavukları yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Haşlanan tavukları ufak ufak parçaladıktan sonra bir kenarda ılınması için bekletin.
  • Makarnayı normal yediğiniz zamankinden biraz daha diri kalacak şekilde haşlayın.
  • Bu arada maydanoz, dereotu ve taze soğanları ufak ufak doğrayın.
  • Garnitürleri yıkayıp süzün.
  • Kornişon turşuları doğrayın.
  • Mısırları yıkayıp süzün.
  • Genişçe bir kabın içine yoğurdu ve mayonezi koyup pürüzsüz olacak şekilde çırpma teli ile çırpın.
  • İçine önce makarnanızı katıp iyice karıştırın.
  • Sonra yeşilliklerinizi, garnitürleri, turşuları ve mısırların bir kısmını ekleyip karıştırın.
  • En son parçaladığınız tavukları ve tuzu ekleyip servis tabağına alın.
  • Üstüne ayırdığınız mısırlar ile süsleyip servis yapın.


Afiyet olsun...

4 yorum:

umutluhayat dedi ki...

ellerinize sağlık

Vakit Buldukça - EsEr dedi ki...

hiç makarnalı salata yemedim şimdiye kadar..
denesem diyorum..

sarı mutfak-hande dedi ki...

harika görünüyor
bir salatasever olarak bu tabağı öğle yemeğim için alabilirmiyim:)))
ellerine sağlık canım
sevgiler

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

Ellerine sağlık nefis olmuş..
sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyTümayın Mutfağı ©2010 All rights reserved.