Tarifimi Hümeyra'nın 57. Porselen Demlik Çay Saati etkinliğine gönderiyorum ve bir makarna sever olarak bu tarifi mutlaka deneyin diyorum:)
Malzemeler;- Yarım paket makarna
- 1 paket ince göğüs tavuk
- 2 dal taze soğan
- 4-5 dal maydanoz
- 4-5 dal dereotu
- 1 küçük kavanoz garnitür
- 10-15 adet kornişon turşu
- 1 kutu konserve mısır
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 2 tatlı kaşığı mayonez
- Tuz
Yapılışı;
- Öncelikle tavukları yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Haşlanan tavukları ufak ufak parçaladıktan sonra bir kenarda ılınması için bekletin.
- Makarnayı normal yediğiniz zamankinden biraz daha diri kalacak şekilde haşlayın.
- Bu arada maydanoz, dereotu ve taze soğanları ufak ufak doğrayın.
- Garnitürleri yıkayıp süzün.
- Kornişon turşuları doğrayın.
- Mısırları yıkayıp süzün.
- Genişçe bir kabın içine yoğurdu ve mayonezi koyup pürüzsüz olacak şekilde çırpma teli ile çırpın.
- İçine önce makarnanızı katıp iyice karıştırın.
- Sonra yeşilliklerinizi, garnitürleri, turşuları ve mısırların bir kısmını ekleyip karıştırın.
- En son parçaladığınız tavukları ve tuzu ekleyip servis tabağına alın.
- Üstüne ayırdığınız mısırlar ile süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun...
3 yorum:
ellerinize sağlık
hiç makarnalı salata yemedim şimdiye kadar..
denesem diyorum..
harika görünüyor
bir salatasever olarak bu tabağı öğle yemeğim için alabilirmiyim:)))
ellerine sağlık canım
sevgiler
Yorum Gönder