İrmik severim, havuç severim, ceviz severim:) O zaman bu tarifi hemen yapmalıyım dedim "Leziz" dergisinde okuduğumda. Umarım sizlerde beğenirsiniz:)
Malzemeler;
- 1 su bardağı irmik
- 125 gr margarin
- 4 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 500 gr havuç
- 1 su bardağı ceviz içi
Üzeri için;
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- Önce tatlıyı süslemek için krem şantiyi hazırlayın. 1 su bardağı soğuk süt ile krem şantiyi çırpın ve soğuması için buzdolabına kaldırın.
- Margarini eritin. İrmiği ekleyin.
- Kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi değişene kadar kavurun.
- 3 bardak süt ve 1 bardak toz şekeri ekleyip karıştırın.
- Boza kıvamına gelince ocaktan alın ve tepsinize dökün.
- Ayrı bir tencerede rendelenmiş havuç, kalan 1 bardak süt ve yarım bardak toz şekeri karıştırarak havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Ocaktan alın ve soğuyunca içine dövülmüş cevizleri ilave edin.
- Hazırladığınız havuçlu karışımı irmiğinizin üstüne yayın.
- En üstüne de kremşantiyi istediğiniz şekilde süsleyerek koyun ve buzdolabına kaldırın.
- İsterseniz yanında mevsim meyveleri ile de servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...
5 yorum:
Tümaycığım bu tarif bizim hamarat kızımız Gülay Mutfaktanın tarifi bende okudum kendisinin harika tarifleri var. Eline sağlık bende denemek istiyorum. Çok nefis olduğu her halinden belli.Sevgiler...
goruntu super..
tadindan da suphem yok..
havuc-ceviz-irmik muhtesem uclu :)
ellerine saglik..
sevgiler
ellerine sağlık tümaycım harika görünüyor
Bu tatlinin bas figüranlarini bende cok severim:))
Gercekten cok degisik ve nefis görünen bir tatli ortaya cikmis, ellerine saglik diyorum.
Sevgilerimle
Çok teşekkür ederim Minecim. Hafif bir tatlı oluyor. Gülay Mutfakta'ya da bakacağım hemen:)
Bernacım ve Kevsercim sizlere de çok teşekkür ederim.
Meknuncum gerçekten bu üçlü süper:) Denemeni tavsiye ederim:)
Yorum Gönder