Malzemeler;
- 1 kg. kabak
- 400 gr. kıyma
- 1 adet rendelenmiş kuru soğan
- 2-3 adet domates (Üstü için)
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 2 yemek kaşığı domates salçası (1 yemek kaşığı salça pişirirken kullanılacak)
- Yarım demet dereotu (ince doğranmış)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kaynamış su (Pişirirken kullanmak için)
- Kabakları yıkayıp baş ve son kısımlarını kesin ve kabak soyacağı ile dışını iyice temizleyin.
- İstediğiniz boyutlarda doğrayıp içlerini oyun ve yıkayın.
- Bir kabın içine domates dışındaki tüm malzemeleri koyup iyice yoğurun. (Domates salçasını sadece 1 yemek kaşığı koyun)
- Bir tatlı kaşığı yardımı ile dolmaların içlerini doldurun. Doldururken malzemenin alttan çıkmaması için dikkat edin.
- Tencereye dizdikten sonra, bir bardak kaynamış suyun içine 1 yemek kaşığı domates salçasını koyup eritin.
- Salçalı karışımı tencereye koyup üstüne kabakların yarısına gelecek kadar bir miktar daha kaynar su ilave edin.
- İsterseniz üzerine bir miktar daha ince doğranmış dereotu da serpebilirsiniz.
- Tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun...
2 yorum:
bayılırım harika olmuş canım ellerine sağlık olsun.sevgiler
yanınada yoğurt işte süper bir ikili:))))
ellerine sağlık canım
Yorum Gönder