16 Nisan 2010 Cuma

KABAK DOLMASI


Malzemeler;
  • 1 kg. kabak
  • 400 gr. kıyma
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 2-3 adet domates (Üstü için)
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 2 yemek kaşığı domates salçası (1 yemek kaşığı salça pişirirken kullanılacak)
  • Yarım demet dereotu (ince doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kaynamış su (Pişirirken kullanmak için)
Yapılışı;
  • Kabakları yıkayıp baş ve son kısımlarını kesin ve kabak soyacağı ile dışını iyice temizleyin.
  • İstediğiniz boyutlarda doğrayıp içlerini oyun ve yıkayın.
  • Bir kabın içine domates dışındaki tüm malzemeleri koyup iyice yoğurun. (Domates salçasını sadece 1 yemek kaşığı koyun)
  • Bir tatlı kaşığı yardımı ile dolmaların içlerini doldurun. Doldururken malzemenin alttan çıkmaması için dikkat edin.
  • Tencereye dizdikten sonra, bir bardak kaynamış suyun içine 1 yemek kaşığı domates salçasını koyup eritin.
  • Salçalı karışımı tencereye koyup üstüne kabakların yarısına gelecek kadar bir miktar daha kaynar su ilave edin.
  • İsterseniz üzerine bir miktar daha ince doğranmış dereotu da serpebilirsiniz.


  • Tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.



Afiyet olsun...

2 yorum:

umutluhayat dedi ki...

bayılırım harika olmuş canım ellerine sağlık olsun.sevgiler

sarı mutfak-hande dedi ki...

yanınada yoğurt işte süper bir ikili:))))
ellerine sağlık canım

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyTümayın Mutfağı ©2010 All rights reserved.