6 Nisan 2010 Salı

ETLİ TAZE FASÜLYE


Malzemeler;

  • 250 gr. kuşbaşı et (dana)
  • Yarım kilo taze fasülye
  • 2 adet domates
  • 1 çorba kaşığı salça (domates de olur biber de)
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak (Her yemeğimin vazgeçilmezi :) )
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz


Yapılışı;

  • Eti yıkayıp sıvıyağ konmuş tencenin en altına dizin.
  • Sırasıyla üstüne yemeklik doğranmış soğanı yayın.
  • Fasülyeleri de verev şekilde kestikten sonra soğanların üstüne koyun.
  • En üstüne de salçayı, rendelenmiş domatesleri ve sarımsakları ekleyip tuzunu ilave edin ve tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kendi suyunda pişirmeye başlayın.
  • Kendi suyu yeterli gelmez ve pişmez ise 1 çay bardağı sıcak su ekleyebilirsiniz.
  • Fasülyeler yumuşadıktan sonra yemeğiniz pişmiş demektir.


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyTümayın Mutfağı ©2010 All rights reserved.