Malzemeler;
- 250 gr. kuşbaşı et (dana)
- Yarım kilo taze fasülye
- 2 adet domates
- 1 çorba kaşığı salça (domates de olur biber de)
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak (Her yemeğimin vazgeçilmezi :) )
- 1 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı;
- Eti yıkayıp sıvıyağ konmuş tencenin en altına dizin.
- Sırasıyla üstüne yemeklik doğranmış soğanı yayın.
- Fasülyeleri de verev şekilde kestikten sonra soğanların üstüne koyun.
- En üstüne de salçayı, rendelenmiş domatesleri ve sarımsakları ekleyip tuzunu ilave edin ve tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kendi suyunda pişirmeye başlayın.
- Kendi suyu yeterli gelmez ve pişmez ise 1 çay bardağı sıcak su ekleyebilirsiniz.
- Fasülyeler yumuşadıktan sonra yemeğiniz pişmiş demektir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder