10 Nisan 2010 Cumartesi

PATLICANLI BÖREK



Uzun zamandır yapmak istediğim bir börekti. Tahmin ettiğimden çok daha lezzetli oldu. Yanlış hatırlamıyorsam tarifini Sofra dergisinden okumuştum ama kendime göre uyarladım biraz. Umarım beğenirsiniz:) Çok hafif ve lezzetli bir börek...


Malzemeler;
  • 2 adet yufka
  • 2 adet orta boy patlıcan
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı kaşar peyniri
  • 2 adet yumurtanın sarısı
  • Tuz
  • Çörek otu
Yapılışı;
  • Yağınızı koyduğunuz geniş bir tavaya yemeklik doğranmış soğanları ekleyip saydamlaşıncaya kadar kavurun.
  • Üstüne küp küp doğranmış patlıcanları ilave edip kavurmaya devam edin. Patlıcanları tavaya koymadan önce acılığının gitmesi için tuzla ovup bir kabın içinde bir müddet bekletin ve bol su ile yıkayıp durulayın.
  • İç harcınızı bir kenara alıp, henüz sıcakken içine rendelenmiş kaşar peynirini de katıp iyice karıştırın.
  • Yufkayı masaya serip dört tarafından kare olacak şekilde katlayın ve dört parçaya kesin.


  • Elde ettiğiniz her karenin ortasına patlıcanlı harcınızdan koyup katlayın ve tepsiye dizin. Mutlaka bu şekilde katlamak gerekmiyor aslında. İsterseniz başka türlü de sarabilirsiniz böreğinizi.

  • Tepsiye dizilen böreklerin üstüne yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.

  • 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.



Afiyet olsun...

2 yorum:

umutluhayat dedi ki...

ellerinize sağlık nefis görünüyor.

Hatay Sofrası(Şenay) dedi ki...

Tarifin ve katlama şeklin hoşuma gitti.yeni bir katlama tipi öğrendim.Teşekkürler.Siten de çok güzel gezmeye başladım.:)Ben de beklerim...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyTümayın Mutfağı ©2010 All rights reserved.