Bu tarif takip ettiğim ve çok beğendiğim bir siteden denediğim bir tarif. Tarifname sayfası zaten favorilerimde de var. Mutlaka denemenizi öneririm. Gerçekten çok güzel bir tarif. Teşekkürler Tarifname...
Bu tarifimle TUZ BİBER Dergisi'nin "Börekler" etkinliğine de katılıyorum...
Malzemeler;
- 1 adet kuru soğan
- 1 paket mantar (400 gram) - doğranmış
- 2 adet haşlanmış havuç
- 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
- 1 çay bardağından biraz fazla krema
- 3 adet közlenmiş kırmızı biber ( ben bu sefer evde kırmızı biber kalmamıştı kullanmadım ama kesinlikle tavsiye ederim)
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı
- 3 adet yufka ( 2 yufka üst üste kullanılıyor. Yaklaşık 5-6 adet çıkıyor. Yufka adedinizi buna göre de ayarlayabilirsiniz. harç ölçüleri 3 adet yufkaya göredir.)
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yufkaları ıslatmak için;
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı;
- İç harcı hazırlayacağınız tavaya zeytinyağını ve rendelenmiş soğanı ekleyin ve kavurun.
- Doğranmış mantarları ve havuçları da ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin.
- En son olarak da bezelyeyi, kullanacaksanız közlenmiş biberlerinizi ekleyin.
- Tuzunu, karabiberini ve kremayı da ilave edip birkaç dakika daha pişirin ve soğumaya bırakın.
- İlk yufkayı serdikten sonra, ıslatmak için hazırladığınız harçtan sürün ve ikinci yufkayı serin.
- Bir yemek tabağı ile 5-6 parça ( tabak sığdığı kadar ) yuvarlak kesin.
- Her yuvarlağın ortasına mantarlı harçtan koyup bohça gibi büzerek bağlayın.
- Bağlama işlemini hazırladığınız ince alümünyum şeritlerle yapabilirsiniz.
- Börekleri tepsiye dizdikten sonra üstlerine yumurta ve yağlı karışımdan sürün.
- Servisyaparken alümümyum folyoları çıkarıp haşlanmış taze soğanları bağlayabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder