Malzemeler;
- Yarım kilo sotelik et (dana)
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet kuru soğan (doğranmamış)
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- Kekik
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı;
- Tenceye sıvıyağı koyup yıkayıp süzdürdüğünüz eti koyun.
- Üstüne rendelenmiş domatesleri ve domates salçasını ekleyip 10 dakika kadar pişirin.
- Et suyunu salıp pişmeye başlar.
- Suyunu çekmeye başlayınca tadına bakıp pişip pişmediğini kontrol edin. Pişmedi ise üzerine bir miktar kaynamış su ekleyerek orta ateşte pişirmeye devam edin.
- Etler yumuşadığında tuzunu, karabiberini ve bolca kekiğini ekleyip karıştırın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder