14 Mart 2010 Pazar

ET SOTE


Malzemeler;

  • Yarım kilo sotelik et (dana)
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet kuru soğan (doğranmamış)
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Kekik
  • Karabiber
  • Tuz

Yapılışı;

  • Tenceye sıvıyağı koyup yıkayıp süzdürdüğünüz eti koyun.
  • Üstüne rendelenmiş domatesleri ve domates salçasını ekleyip 10 dakika kadar pişirin.
  • Et suyunu salıp pişmeye başlar.
  • Suyunu çekmeye başlayınca tadına bakıp pişip pişmediğini kontrol edin. Pişmedi ise üzerine bir miktar kaynamış su ekleyerek orta ateşte pişirmeye devam edin.
  • Etler yumuşadığında tuzunu, karabiberini ve bolca kekiğini ekleyip karıştırın.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyTümayın Mutfağı ©2010 All rights reserved.