10 Mart 2010 Çarşamba

KABAK ÇORBASI



Malzemeler;


  • 3 adet orta boy kabak
  • 5 su bardağı su
  • 1 büyük haşlanmış tavuk göğsü( tavuk suyu için ) ya da 2 adet tavuk bulyon
  • 1 su bardağı süt
  • 2 servis kaşığı un
  • 100 gr. margarin
  • 1 demet dereotu
  • Tuz


Yapılışı;

  • Öncelikle çorbanızın tavuk suyunu hazırlamak için tavuk göğsünü 5 su bardağı suda haşlayın. (Haşladığınız tavuğu boşa gitmesin diye tiftik tiftik yapıp yoğurt ve garnitürle karıştırıp güzel bir meze olarak da kullanabilirsiniz)
  • Tavuk haşlanırken bir yandan da kabakları rendeleyin.
  • Çorbayı yapacağınız tencerede margarini eritip un ile, unun kokusunu gidene kadar kavurun.
  • Tavuk suyunu ekleyin. Eğer tavuk haşlamadıysanız, tavuk bulyonları parçalayıp 5 su bardağı normal su ile beraber tencereye ilave edin. (Eğer tavuk suyu eklediğinizde çorbanız çok yoğun gelirse su ekleyerek seyreltebilirsiniz)
  • Rendelediğiniz kabakları da ilave edip, kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Kabaklar yumuşadıktan sonra, blendırla pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpın.
  • Bir taşım kaynattıktan sonra içine sütü ekleyip bir taşım daha kaynatın.
  • Ve tabii ki bir kabağın yanına en yakışan şey nedir dense dereotu diyeceğimiz için, tencereyi ocaktan aldıktan sonra ince doğranmış dereotunu ve tuzu ilave edip karıştırın. (Eğer tavuk bulyon kullandıysanız tuz ilave etmeyin. Çünkü bulyonlar zaten yeterince tuzlu oluyor. Tuz atmadan önce tadına bakmanızda fayda var.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyTümayın Mutfağı ©2010 All rights reserved.