2 Mart 2010 Salı

CEVİZLİ UN KURABİYESİ

İnanılmaz kıtır kıtır bir kurabiye. Hem bir un kurabiyesi olarak yemesi rahat hem de lezzeti kıtır kıtır:) Tavsiye ederim:)


Malzemeler;
  • 125 gr. oda sıcaklığında margarin
  • 2 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • Aldığı kadar un


Süsleme için;
  • Pudra şekeri

Yapılışı;

  • Yoğurma kabına önce yumuşamış margarini, üstüne pudra şekeri ve vanilyayı ekleyip yoğurun.
  • Sonrasında yumurta ve sıvıyağı da ekleyip biraz daha yoğurun.
  • Kabartma tozunu da koyup yavaş yavaş unu ekleyip yoğurmaya devam edin.
  • Kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edinceye kadar un ekleyip yoğurun.
  • En son cevizi de ekleyip şekil vererek yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 - 25 dakika pişirin. Burada dikkaet edilecek nokta, altı ve üstü beyaz olacak.
  • Fırından çıkardıktan sonra üstünü bol pudra şekeri ile süsleyin.


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyTümayın Mutfağı ©2010 All rights reserved.