Bu tarif benim canım kardeşim Seda'dan ... Aslında çok basit bir tarif gibi görünse de herkes bu lezzeti tutturamıyor. Mutlaka her çay davetimde kardeşimden rica ettiğim, onun da beni kırmayıp yaptığı bir lezzet. Umarım sizde beğenirsiniz.
Malzemeler;
- 1 kg. bisküvi
- 1 paket margarin
- 2 paket kakao
- 6-7 kaşık şeker
- 1 su bardağı süt
Süsleme için;
- Hindistan cevizi (İsteğe bağlı olarak file fındık da olabilir)
Yapılışı;
- Bisküvinin tamamını iyice ufalayın. Bu işlemi yaparken rondo da kullanabilirsiniz. Ancak yaparken rondoyu iki kere basmanız ve çok uzun süre basılı tutmamanızda fayda var. Aksi takdirde bisküviler toz oluyor:)
- Margarini eritin. Margarini eritirken isterseniz, kakaonun acısını almak için, içine bir miktar sütlü çikolata atıp beraber eritebilirsiniz.
- Genişte bir yoğurma kabı ya da orta boy yuvarlak bir tepsinin içine ufaladığınız bisküvileri dökün.
- Üzerine erittiğiniz margarini ilave edin.
- Karışıma kakaoyu ilave edin. Tüm malzemeyi karıştırın.
- Elde ettiğiniz karışıma şekeri ve sütü de ilave ettikten sonra yoğurmaya başlayın.
- Arzuya göre, tadına da bakarak size kuru gelirse daha fazla sütte ekleyebilirsiniz. Yalnız çok cıvık olmamasına dikkat etmek lazım. Istediğiniz yoğunlukta olmazsa içine bir miktar daha bisküvi ufalayıp yoğurabilirsiniz.
- Yoğurma işlemi bittikten sonra, karışımınızdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.
- Hindistan cevizine ya da file fındığa bulayarak süsleyin.
Bu tarif tam ölçülere göredir. Bu ölçülerden en az 100 adet kakaolu top çıkmaktadır. Sayı gözünüze çok gelmesin. Mutlaka her davette ilk biten ikramlardan olur ...
Afiyet olsun ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder