16 Mart 2010 Salı

HAVUÇ SALATASI


Malzemeler;
  • 4 adet havuç
  • 2-3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı mayonez
  • 2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
  • 2 diş sarımsak ya da 3 dal taze sarımsak
  • Tuz
Yapılışı;

  • Havuçları rendeleyip bir iki damla yağ damlattığınız tavada diriliği gidene kadar kavurun.
  • Karıştırma kabına yoğurdu, mayonezi, ezilmiş sarımsağı (ya da ince ince doğranmış taze sarımsağı) ve tuzu ekleyip güzelce çırpın.
  • Kavrulmuş havuçları ve dövülmüş cevizleri karışıma ekleyip karıştırın. Yoğurdun, mayonezin ve cevizin miktarını zevkinize göre tadına bakarak ayarlayabilirsiniz.
  • Servis tabağına alıp ceviz ya da yukarıdaki gibi süsleyebilirsiniz.



Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyTümayın Mutfağı ©2010 All rights reserved.