- 4 adet havuç
- 2-3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı mayonez
- 2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
- 2 diş sarımsak ya da 3 dal taze sarımsak
- Tuz
Yapılışı;
- Havuçları rendeleyip bir iki damla yağ damlattığınız tavada diriliği gidene kadar kavurun.
- Karıştırma kabına yoğurdu, mayonezi, ezilmiş sarımsağı (ya da ince ince doğranmış taze sarımsağı) ve tuzu ekleyip güzelce çırpın.
- Kavrulmuş havuçları ve dövülmüş cevizleri karışıma ekleyip karıştırın. Yoğurdun, mayonezin ve cevizin miktarını zevkinize göre tadına bakarak ayarlayabilirsiniz.
- Servis tabağına alıp ceviz ya da yukarıdaki gibi süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder