Partimize adını veren kahraman. Kısır:)
Malzemeler;
- 1 su bardağı köftelik ince bulgur
- 1 su bardağı sıcak su ( Ölçü bire bir. Daha fazla yapmak istiyorsanız ölçüyü bu oranda arttırabilirsiniz)
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 3 dal taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 3 adet salatalık
- 4-5 dal kıvırcık marul
- Sızma zeytinyağı
- 1 adet limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kişniş
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- Nar ekşisi
Yapılışı;
- Bulguru derince bir kaba alıp sıcak su ile ıslatıp üzerini 10 dakika kadar kapatın.
- Bir yandan da taze soğanları, maydanozları, biberleri, domatesleri, salatalıkları, kıvırcık marulları küçük küçük doğrayın.
- Kuru soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alın ve üzerine sıvı yağ döküp, saydamlaşana kadar kavurun. Üzerine biber salçasını ekleyip 3-4 dakika daha kavurun.
- Bulgur kabını açıp, bulguru karıştırarak havalandırın ve üstüne salçalı karışımı ekleyip iyice yedirin.
- Üstüne küçük küçük doğradığınız tüm malzemeyi ekleyip karıştırın.
- Bu noktadan sonrasını tamamen kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
- Bol sumak, nar ekşisi, limon suyu ve zeytinyağını ekleyin.
- Tuzunu, karabiberini, pulbiberini istediğiniz acılık derecesine göre ayarlayıp ekleyin.
- Güzelce karıştırıp limon dilimleri ve domatesle süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder