28 Mart 2010 Pazar

KISIR



Partimize adını veren kahraman. Kısır:)


Malzemeler;
  • 1 su bardağı köftelik ince bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su ( Ölçü bire bir. Daha fazla yapmak istiyorsanız ölçüyü bu oranda arttırabilirsiniz)
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 3 dal taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 3 adet salatalık
  • 4-5 dal kıvırcık marul
  • Sızma zeytinyağı
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Nar ekşisi
Yapılışı;
  • Bulguru derince bir kaba alıp sıcak su ile ıslatıp üzerini 10 dakika kadar kapatın.
  • Bir yandan da taze soğanları, maydanozları, biberleri, domatesleri, salatalıkları, kıvırcık marulları küçük küçük doğrayın.
  • Kuru soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alın ve üzerine sıvı yağ döküp, saydamlaşana kadar kavurun. Üzerine biber salçasını ekleyip 3-4 dakika daha kavurun.
  • Bulgur kabını açıp, bulguru karıştırarak havalandırın ve üstüne salçalı karışımı ekleyip iyice yedirin.
  • Üstüne küçük küçük doğradığınız tüm malzemeyi ekleyip karıştırın.
  • Bu noktadan sonrasını tamamen kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
  • Bol sumak, nar ekşisi, limon suyu ve zeytinyağını ekleyin.
  • Tuzunu, karabiberini, pulbiberini istediğiniz acılık derecesine göre ayarlayıp ekleyin.
  • Güzelce karıştırıp limon dilimleri ve domatesle süsleyip servis yapın.



Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyTümayın Mutfağı ©2010 All rights reserved.