28 Mart 2010 Pazar

MANTI BÖREĞİ



Bu tarifimle TUZ BİBER DERGİSİ'nin "Börekler" etkinliğine de katılıyorum...

Malzemeler;
  • 2 adet yufka
  • 1 adet kuru soğan
  • 300 gr. kıyma
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı;
  • Kuru soğanı bir tavaya yemeklik doğrayıp sıvıyağ ile beraber saydamlaşana kadar kavurun.
  • Üzerine kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Tavaya ince doğranmış maydanozu ardından da tuzu ve karabiberi de ekleyip bir iki kere karıştırın.
  • Tavanın altını kapatıp iç harcı ılımaya bırakın.
  • Yufkaları masaya serip dörde bölün.
  • Elde ettiğiniz her çeyrek yufkanın uzun kenarına iç harcınızdan koyup rulo yapın ve ucunu ıslatarak kapatın.
  • Rulo yaptığınız börekleri içe doğru (gül şeklinde) dolayıp tepsiye dizin.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Eğer böreklerinizi hemen servis yapmayacaksanız, servis yapacağınız zaman, ısıtırken, böreklerin üstüne elinizle su serpin ve de üstünü alüminyum folyo ile kapatıp 10-15 dakika ısıtın. Bu sayede börekleriniz tekrar yumuşamış olur.
  • Börekler fırında pişerken bir yandan da bir kabın içinde yoğurtu çırpın ve üstüne ve rendelediğiniz sarımsakları ekleyin.
  • Pişirdiğiniz böreklerin üstüne tek tek sarımsaklı yoğurdu dökün.
  • Tavaya koyacağınız 2-3 yemek kaşığı zeytinyağını 2-3 dakika ısıtıp, kırmızı toz biberi ekleyip bir iki defa karıştırıp altını hemen kapatın. (Yoksa biberiniz ve yağınız yanar)
  • Yoğurtlu böreklerinizin üstüne yağınızı teker teker döküp servis yapabilirsiniz.

Bu börek sıcak yenildiğinde lezzetli olduğu için yoğurdunu ve yağını son anda koyup servis yapmanızda fayda var.



Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyTümayın Mutfağı ©2010 All rights reserved.