8 Mart 2010 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA


Malzemeler;

  • 1/2 kg. barbunya
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 adet sivri biber
  • 3 adet domates
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • Kaynamış su
  • Tuz

Benim barbunyalarımı hep annem verir. O yüzden de benimkiler buzlukta hep haşlanmış olarak durur. Böylece yapacağım zaman hem pişirmesi hızlı olur, hem de her zaman yapılabilecek konumda olur. Size de tavsiyem buzlukta bu şekilde saklamanızdır. ( Fasülye ve bezelye için de aynı durum geçerli)

Yapılışı;

  • Soğanı yemeklik doğrayıp, yarım çay bardağı zeytinyağı ile tencereye koyun.
  • Kavururken içine bir miktar tuz attıktan sonra sırası ile doğranmış sivri biberleri, yıkanıp küp küp doğranmış havucu ve domatesi de ekleyin.
  • Domatesler iyice ezildikten sonra barbunyaları ekleyin.
  • Bir - iki kere karıştırdıktan sonra barbunyaların üstüne çıkacak kadar kaynamış suyu ilave edin.
  • Barbunyalar ve içindeki malzemeler iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
  • Üzerini maydanoz ile süsleyip servis yapın.



Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyTümayın Mutfağı ©2010 All rights reserved.