Malzemeler;
- 1/2 kg. barbunya
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 2 adet sivri biber
- 3 adet domates
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- Kaynamış su
- Tuz
Benim barbunyalarımı hep annem verir. O yüzden de benimkiler buzlukta hep haşlanmış olarak durur. Böylece yapacağım zaman hem pişirmesi hızlı olur, hem de her zaman yapılabilecek konumda olur. Size de tavsiyem buzlukta bu şekilde saklamanızdır. ( Fasülye ve bezelye için de aynı durum geçerli)
Yapılışı;
Yapılışı;
- Soğanı yemeklik doğrayıp, yarım çay bardağı zeytinyağı ile tencereye koyun.
- Kavururken içine bir miktar tuz attıktan sonra sırası ile doğranmış sivri biberleri, yıkanıp küp küp doğranmış havucu ve domatesi de ekleyin.
- Domatesler iyice ezildikten sonra barbunyaları ekleyin.
- Bir - iki kere karıştırdıktan sonra barbunyaların üstüne çıkacak kadar kaynamış suyu ilave edin.
- Barbunyalar ve içindeki malzemeler iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
- Üzerini maydanoz ile süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder