22 Mart 2010 Pazartesi

LİMONLU İRMİK TATLISI




Çok hafif ve çok lezzetli... Fazla söze gerek yok:)


Malzemeler;
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı toz şeker (biraz tatlı olsun isterseniz 2,5-3 su bardağı da koyabilirsiniz)
  • 4 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 2 paket vanilya
  • 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu

Süslemek için;
  • Tarçın

Yapılışı;
  • Su, süt, şeker, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu kaynayana kadar orta ateşte pişirin.
  • Azar azar irmiği ilave ederek karıştırın.
  • Muhallebi kıvamını alana kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Koyulaştığında dökeceğiniz kalıbınız ya da kabınızın içini su ile iyice ıslatın.
  • Tatlıyı kalıbınıza dökün ve soğumaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra kalıbınızdan çıkarıp tarçın ile ya da dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapabilirsiniz.


Sofra dergisine teşekkürler:)



Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyTümayın Mutfağı ©2010 All rights reserved.