Çok hafif ve çok lezzetli... Fazla söze gerek yok:)
Malzemeler;
- 1 su bardağı irmik
- 2 su bardağı toz şeker (biraz tatlı olsun isterseniz 2,5-3 su bardağı da koyabilirsiniz)
- 4 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 2 paket vanilya
- 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Süslemek için;
- Tarçın
Yapılışı;
- Su, süt, şeker, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu kaynayana kadar orta ateşte pişirin.
- Azar azar irmiği ilave ederek karıştırın.
- Muhallebi kıvamını alana kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Koyulaştığında dökeceğiniz kalıbınız ya da kabınızın içini su ile iyice ıslatın.
- Tatlıyı kalıbınıza dökün ve soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra kalıbınızdan çıkarıp tarçın ile ya da dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Sofra dergisine teşekkürler:)
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder