Malzemeler;
- 7-8 adet dolmalık biber (orta boy)
- 200 gr kıyma
- 2 adet orta boy kuru soğan (rendelenmiş)
- 1 su bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 4 -5 dal maydanoz (doğranmış)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Kaynamış su
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Yapılışı;
- Salça ve kaynamış su dışındaki tüm malzemeleri bir kabın içine koyup iyice yoğurun.
- Dolmalık biberlerin içleri boşaltılıp güzelce yıkayın.
- Yoğurduğunuz iç harcı çiğden dolmaların içine bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun. Doldururken çok fazla bastırmamaya dikkat edin. Çünkü pirinçler pişerken zaten şişeceği için, fazla doldurursanız biber dolmanızın içinden taşarlar.
- Dolmaları tencereye yerleştirdikten sonra üstlerine dilimlenmiş domates ya da resimdeki gibi dolmaların kestiğiniz kapaklarını koyun.
- Dolmaların yarısına gelecek şekilde salçalı sıcak suyu ekleyip orta ateşte pişirin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder