14 Mart 2010 Pazar

ETLİ BİBER DOLMASI


Malzemeler;

  • 7-8 adet dolmalık biber (orta boy)
  • 200 gr kıyma
  • 2 adet orta boy kuru soğan (rendelenmiş)
  • 1 su bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 4 -5 dal maydanoz (doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Kaynamış su
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Yapılışı;

  • Salça ve kaynamış su dışındaki tüm malzemeleri bir kabın içine koyup iyice yoğurun.
  • Dolmalık biberlerin içleri boşaltılıp güzelce yıkayın.
  • Yoğurduğunuz iç harcı çiğden dolmaların içine bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun. Doldururken çok fazla bastırmamaya dikkat edin. Çünkü pirinçler pişerken zaten şişeceği için, fazla doldurursanız biber dolmanızın içinden taşarlar.
  • Dolmaları tencereye yerleştirdikten sonra üstlerine dilimlenmiş domates ya da resimdeki gibi dolmaların kestiğiniz kapaklarını koyun.
  • Dolmaların yarısına gelecek şekilde salçalı sıcak suyu ekleyip orta ateşte pişirin.



Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyTümayın Mutfağı ©2010 All rights reserved.