18 Mart 2010 Perşembe

LİMONLU REVANİ



Bir zamanlar yemek kursuna gitmiştim. Olayı temelden öğrenmek için. İşte bu tarifim de kurstaki sevgili hocam Gülhan Kara'dan... Lezzeti garanti bir tarif yani:)


Malzemeler;

  • 3 adet ortaboy yumurta (jumbo olursa 2 adet)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ (ayçiçeği ya da mısır özü de olur)
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 kahve fincanı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu ( 1 portakalın rendelenmiş kabuğu da olur )

Şerbet için;

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 limonun suyu


Yapılışı;

  • Çırpma kabına yumurtaları kırıp toz şeker ile beraber çırpın.
  • Sırası ile önce sıvı yağ, sonra yoğurt, irmik ve kabartma tozunu da ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Limon kabuğu ve vanilyayı da ilave edip 2-3 dakika daha çırpın. Çırparken havuçlu tarçınlı cevizli kek tarifinde de yazdığım gibi hep aynı yöne doğru çırpmaya dikkat edin.
  • Karışımınızı, pişireceğiniz yağlanmış kabınıza boşaltıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.
  • Bu arada bir yandan da şerbet için su ve şekeri bir tencereye koyup şeker eriyinceye kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın.
  • Şerbetinize 3-4 damla limon suyu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın.
    Fırından çıkardığınız revaniye şerbetinizi dökmeden önce, hamur ılınmış olmalı. Çatalı revaninin birkaç yerine batırdıktan sonra şerbetinizi gezdirerek dökün.
  • Soğuyunca dilimleyip üstünü hindistan cevizi ya da toz antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyTümayın Mutfağı ©2010 All rights reserved.