Bir zamanlar yemek kursuna gitmiştim. Olayı temelden öğrenmek için. İşte bu tarifim de kurstaki sevgili hocam Gülhan Kara'dan... Lezzeti garanti bir tarif yani:)
Malzemeler;
- 3 adet ortaboy yumurta (jumbo olursa 2 adet)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvıyağ (ayçiçeği ya da mısır özü de olur)
- 1 su bardağı irmik
- 1 kahve fincanı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 limonun rendelenmiş kabuğu ( 1 portakalın rendelenmiş kabuğu da olur )
Şerbet için;
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 limonun suyu
Yapılışı;
- Çırpma kabına yumurtaları kırıp toz şeker ile beraber çırpın.
- Sırası ile önce sıvı yağ, sonra yoğurt, irmik ve kabartma tozunu da ekleyip çırpmaya devam edin.
- Limon kabuğu ve vanilyayı da ilave edip 2-3 dakika daha çırpın. Çırparken havuçlu tarçınlı cevizli kek tarifinde de yazdığım gibi hep aynı yöne doğru çırpmaya dikkat edin.
- Karışımınızı, pişireceğiniz yağlanmış kabınıza boşaltıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.
- Bu arada bir yandan da şerbet için su ve şekeri bir tencereye koyup şeker eriyinceye kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın.
- Şerbetinize 3-4 damla limon suyu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın.
Fırından çıkardığınız revaniye şerbetinizi dökmeden önce, hamur ılınmış olmalı. Çatalı revaninin birkaç yerine batırdıktan sonra şerbetinizi gezdirerek dökün. - Soğuyunca dilimleyip üstünü hindistan cevizi ya da toz antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder