- 1 adet orta boy kereviz
- 2 adet havuç
- 1 adet orta boy patates
- 10 diş sarımsak
- 1 adet limonun suyu
- 4 adet portakalın suyu
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
Süslemek için;
- 2 çorba kaşığı konserve mısır
- Kereviz yaprakları ya da maydanoz
Yapılışı;
- 2 çorba kaşığı sıvıyağı tencereye koyup sarımsakları ekleyin ve 1-2 dakika kavurun.
- Patates ve havuçları küp küp doğrayın ve tencereye ilave edip birkaç kere karıştırın.
- Kerevizi de diğerleri aynı boyda küp küp doğrayıp tencereye ekleyin ve üstüne 1 limonun suyunu dökün.
- Sıktığınız portakalların suyunu da ilave edip, tencerenin kapağını kapatın.
- Patates ve kerevizler yumuşayıp, portakalların suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin.
- Soğuduktan sonra üstünü mısır ve kereviz yaprakları ile (ya da benim gibi maydanoz ile) süsleyin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder