21 Mart 2010 Pazar

PORTAKALLI KEREVİZ SALATASI



Malzemeler;
  • 1 adet orta boy kereviz
  • 2 adet havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 10 diş sarımsak
  • 1 adet limonun suyu
  • 4 adet portakalın suyu
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
Süslemek için;
  • 2 çorba kaşığı konserve mısır
  • Kereviz yaprakları ya da maydanoz
Yapılışı;
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağı tencereye koyup sarımsakları ekleyin ve 1-2 dakika kavurun.
  • Patates ve havuçları küp küp doğrayın ve tencereye ilave edip birkaç kere karıştırın.
  • Kerevizi de diğerleri aynı boyda küp küp doğrayıp tencereye ekleyin ve üstüne 1 limonun suyunu dökün.
  • Sıktığınız portakalların suyunu da ilave edip, tencerenin kapağını kapatın.
  • Patates ve kerevizler yumuşayıp, portakalların suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin.
  • Soğuduktan sonra üstünü mısır ve kereviz yaprakları ile (ya da benim gibi maydanoz ile) süsleyin.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyTümayın Mutfağı ©2010 All rights reserved.