24 Mart 2010 Çarşamba

RENKLİ PEYNİR TOPLARI


Çok lezzetli ve çok hafif olur bu peynir topları ve masaya da hep bir renk verir. Genelde dekor olsun diye mönüye kattığım sanılır ama tadına bakıldığında gerçekten çok lezzetli olduğu farkedilir. Tavsiye ederim:)
Malzemeler;
  • 200 gr. beyaz peynir
  • 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 2 çorba kaşığı ince çekilmiş ceviz
Üstünü kaplamak için;
  • Rendelenmiş havuç
  • Pul biber
  • Çörek otu
  • İnce doğranmış dereotu ya da maydanoz
Yapılışı;
  • Yoğurma kabına beyaz peyniri iyice rendeleyip içine portakal kabuğu rendesi ve dövülmüş cevizi ekleyip yoğurun.
  • 15 - 20 dakika kadar buzdolabında beklettikten sonra ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın.
  • Yuvarladığınız topları, ayrı ayrı kaplara hazırladığınız rendelenmiş havuca, pul bibere, çörek otuna, ince doğranmış dereotuna ya da maydanoza bulayarak servis yapın.
  • Topları hazırladıktan üstlerini kaplamak konusunda aslında istediğiniz renklendirmeleri yapabilirsiniz. Az önce saydıklarım dışında kavrulmuş susama, hindistan cevizine ya da file fındığa da bulayabilirsiniz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyTümayın Mutfağı ©2010 All rights reserved.