5 Nisan 2010 Pazartesi

ISPANAK



Malzemeler;

  • Yarım kilo ıspanak
  • 125 gram yemeklik kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı pirinç
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
Yapılışı;

  • Yemeklik doğradığınız soğanları sıvıyağı koyduğunuz tencerede saydamlaşana kadar kavurun.
  • Kıymayı ekleyip rengi değişene kadar kavurmaya devam edin. Salçayı ekleyin.
  • Yıkayıp irice doğranmış ıspanakları da tencereye ilave edin.
  • Üstüne pirinci ve sarımsağı ekleyin. (Sarımsak ot kokusunu engelliyor. Pirinçleri önceden haşlamaya gerek yok.)
  • Kendi verdiği su ile pişirin. Eğer su yetmezse yarım çay bardağı sıcak su ekleyebilirsiniz.
  • Pişmeye yakın tuzunu ilave edin.


Afiyet olsun...

3 yorum:

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Tümaycığım eline sağlık.Ben zeytinyağlısını daha çok yapıyorum.Sevgiler...

Tümay Öztürk dedi ki...

Saol Minecim. Ispanağın her türlüsüne varım:)Yemekte, zeytinyağlı da, börekte her yerde:)Seniz de eline sağlık. Sevgiler...

Sevil Şahin dedi ki...

Tümaycım hımm nefis olmuş valla ben çok severim ıspanağı
çok şükür kızım da öyle bazen akşamları durur anne bana ıspanak yap bir bakarsın ertesi akşam gene ister hep versem yiyecek yavrum
ee bol vitamin deposu :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyTümayın Mutfağı ©2010 All rights reserved.