23 Nisan 2010 Cuma

KAĞIT KEBABI

Maç keyfi devam masamın tariflerini vermeye devam ediyorum. Bu arada bugünn 23 Nisan. Neşe doluyor insan:) Çünküü bugünün benim için bir önemi daha var. Bugün aynı zamanda benim evlilik yıldönümüm:) 4 yıl önce bugün büyük bir düğün telaşı içinde evlenmiştik. Zaman çok çabuk geçiyor. Bugün kesinlikle bunu anladım:)
Gelelim kağıt kebabımıza. Tamamen evdeki tüm malzemeleri masanın üzerine koyup yapmaya karar verdiğim bir yemek oldu. Hem tüm sebzeleri kullanayım hem de hepsini kağıda sarıp fırına vereyim dedim. Aslında orjinal kağıt kebabından da çok uzaklaştığımı düşünmüyorum:) Ortaya da bu çıktı. Ama güzel oldu. Deneyin derim:)

Malzemeler;

  • 8-9 adet taze fasülye
  • 2 adet kabak
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet havuç
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 2 adet sivri biber
  • Yarım kutu mantar
  • 1 adet kuru soğan
  • 700 gram sotelik et
  • Yarım demet maydanoz
  • 4 adet domates ya da 1 kutu doğranmış domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Taze kekik
  • Biberiye
Malzeme olarak siz tabii ki başka sebzelerde ekleyebilirsiniz. Dilediğiniz tüm baharatları koyabilirsiniz.


Yapılışı;
  • Öncelikle tüm sebzeleri yıkayın ve kabak, taze fasülye, kırmızı biber ve havucu ufak ufak doğrayın. Ben önce kremalı bir karışım yaparım belki diye jülyen olarak doğradım. Sonra vazgeçtiğim için sebzelerim uzun doğranmış oldu ama farketmez sonuçta. Hangisi hoşunuza giderse onu yapabilirsiniz.
  • Doğranmış sebzeleri parti parti buharda haşlayın.
  • Bu arada etinizi de yıkayıp süzdükten sonra 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile tencereye koyun ve kendi suyunu verip tekrar çekene kadar pişmeye bırakın.
  • Yemeklik doğradığınız kuru soğanı genişçe bir tavaya ya da tencereye koyup 1 yemek kaşığı sıvıyağda saydamlaşana kadar kavurun ve haşladığınız tüm sebzeleri ilave edin.
  • 2-3 dakika çevirdikten sonra içine haşlanmış bezelyeyi, ince doğranmış maydanoz ve sivri biberleri ekleyin.
  • Pişmekte olan etinize, iyice yıkayıp doğradığınız mantarları, küp küp doğranmış domatesleri ve 1 yemek kaşığı salçayı ilave edin ve etler yumuşamaya başladığında dilediğiniz tüm baharatları etinize ekleyin. (Tuz, karabiber, taze kekik, biberiye v.s.)
  • Etinizi soğanla kavurduğunuz sebzelerinize ilave edip güzelce karıştırıp harmanlayın ve ılınmaya bırakın.


  • Pişirme kağıdından yaklaşık 20cm x 25 cm'lik dikdörtgen parçalar kesip, kağıtların ortasına 2 yemek kaşığı (ya da dilediğiniz kadar) iç harcınızı koyun.
  • Kağıtları paket yapmak için kapatmadan önce üstlerine bir çay kaşığı kekik daha serpin ve bir kürdan yardımı ile paketlerinizi kapatın.

  • Kapattığınız kebaplarınızı, kürdanlı tarafları tepsiye gelecek şekilde dizip 180 derecede yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Zaten tüm malzemeniz pişmiş olduğu için fırında fazla tutmanıza gerek yok.
  • Eğer bir gün sonra servis yapacaksanız, kapattığınız paketleri fırınlamadan buzdolabında saklayabilir, servis yapmadan önce 180 derece fırında 15-20 dakika ısıtıp ikram edebilirsiniz.



Afiyet olsun...

4 yorum:

Kırmızı Papatya dedi ki...

nefis gorunuyor,
ellerinize saglik
Hayirli Cumalar,sevgiler..

Hayattan Azıcık dedi ki...

Ay yazın yapacak bir yemek daha çıktı bana :) ellerine sağlık sevgiler...

umutluhayat dedi ki...

ellerine sağlık tümaycım çok güzel görünüyor.evlenme yıldönümünüz kutlu olsun

Mimosa Café dedi ki...

nefis birşey bu. ellerine sağlık.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyTümayın Mutfağı ©2010 All rights reserved.