11 Mayıs 2010 Salı

VİŞNELİ KEDİDİLİ PASTASI


Bu güzel pasta tarifini Lezzet dergisinin Sihirli Tatlar kitapçığından aynen uyguladım. Kesinlikle tavsiye ederim. Hatta pastayı yaparken özellikle tavsiye ettiğim bir kaç nokta var. Onları da aşağıda belirttim.

Ayrıca bu tarifimi Sevgili Gülsüm'ün 59. Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği'ne de gönderiyorum.

Malzemeler;
  • 2,5 çay bardağı + 4 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 2 paket vanilya
  • 3 adet yumurta
  • 350 gran kedidili bisküvi
  • 1 su bardağı vişne
  • 1 paket vişne jölesi
Süslemek için;
  • Toz Antep fıstığı


Yapılışı;
  • Bir tencereye un, toz şeker ve sütü koyup orta ateşte sürekli karıştırarak katılaşana kadar pişirin.
  • Ocaktan alıp hemen vanilyaları ekleyin ve mikserle çırparak iyice soğutun.
  • İyice soğuttuğunuz kremanın içine teker teker yumurtaları ilave edin ve iyice çırpın.
  • Pastayı yapacağınız kabınıza kedidili bisküvilerinizi bir sıra dizin.
  • Üzerine kremanın yarısını yayın ve bir sıra kedidili bisküvi daha dizin.
  • Kalan kremanın tamamını da en üste yaydıktan sonra, pastanın üstünü tamamen vişne ile kaplayın.
  • Vişnelerin üzerine, paketteki tarifine göre hazırladığınız vişne jölesini döküp buzdolabında 2-3 saat bekletin.
  • Üstüne toz Antep fıstığı serpip servis yapın.
Gelelim önemli notlara;
  • Bu pastayı bir kere kesinlikle ve kesinlikle bir gün önceden yapın. Ben yaptığımda birgün sonraya kalmadığı için dilim fotoğrafını çekemedim:) Ama bir gün dolapta bekledikten sonra hem daha kolay dilimleniyor hem de lezzeti tam yerine gelmiş oluyor.
  • Bir de ben tarifi bire bir uyguladım ve bana biraz tatlı geldi. İsterseniz siz yaparken şeker miktarını biraz azaltarak yapabilirsiniz. (1 su bardağı toz şeker gibi).
Afiyet olsun...

15 yorum:

Syhn dedi ki...

ohh! ellerine sağlık;)

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

Tümay'cığım ellerine sağlık canım.çok şık bir sunum olmus .çok begendım.sevgiler :)

ebru dedi ki...

canım yaa ellerine sağlık harika görünüyor. Karşı komşumun bebeği oldu ben de bir tatlı yapsam da götürsem diyordum kesinlikle deneyeceğim bir tarif....

İnci Yemek dedi ki...

Bütün sevdiğim malzemeler bir arada ve muhteşem bir tatlı olmuş:)
ellerine sağlık canım.mutlaka deneyeceğim.sıcacık sevgiler..

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Nefis olmuş eline sağlık Tümaycığım yarasın herkese:)))Çok öpüyorum....

umutluhayat dedi ki...

tümaycım ellerine sağlık bayıldım pastana mutlaka denemek isterim.se vgiler

çeşnici Handan dedi ki...

Vişneli herşeye bayılırım. Çok güzel olmuş. Ellerine sağlık.

Saglıklımutfak dedi ki...

Tümaycım . nefis ve iştah açıcı. canım çekti yemin ederim.ellerine sağlık

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Bende de bu kitapçıktan var canım.
Gerçekten de tarifelri süper oluyor.
Çok güzel olmuş canım
Ellerine sağlık
sevgiler

lezzet sarayı dedi ki...

ayyy Tüma'cım harika bir pasta yapmışsın elerine sağlık çok leziz gönünüyor

Tümay dedi ki...

Herkese çok teşekkür ederim. Pasta gerçekten çok lezzetli. Ama tekrar hatırlatmak istiyorum. Kesinlikle ve kesinlikle bir gün önceden yapın. Herkesi çok öptüm:)

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar harika bir tali-pasta olmus,
ellerinize saglik,
sevgiler...

Ordanburdanhayattan dedi ki...

görüntü çok güzel, zaten vişnenin içine girdiği hangi tarif kötü olabilir ki? ellerine sağlık

Doyumluk.... dedi ki...

Ne güzel renkli bir görüntü.eline sağlık.

Hayattan Azıcık dedi ki...

Daha önce hiç kedi dilinden pasta yapmadım bunu deneyeyim en kısa zamanda... ben bütün bu tarz pastaların 1 gün dinlenmesi taraftarıyım. Sevgiler canım...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyTümayın Mutfağı ©2010 All rights reserved.